נקע בקרסול

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

29/06/2007 | 13:19 | מאת: חייל

שלום רב, לפני כשבועיים נקעתי את קרסול ימין במהלך פעילות... נשלחתי למיון עשו צילום ולא מצאו כלום ונשלחתי הביתה ל-5 גימלים(מנוחה) יש לציין שהייתה נפיחות מאוד רצינית וכנל לכאבים בנוסף יש לציין שלפני שנה קרעתי רצועה באותו הקרסול. חזרתי מהגימלים לרופא יחידה עם רגל נפוחה וכואבת והוא אמר שאין צורך בעוד מנוחה ואני יכול לחזור כרגיל... במהלך ה-4 הימים שלאחר מכן המצב רק הלך והחמיר אני הולך עם תחבושת אלסטית והנפיחות לא ירדה ובנוסף התפשטה לאיזור כף הרגל והאצבעות נעשו כחולות.. והופיעו שטפי דם חדשים ליד הקרסול... אני מבקש עזרה ממוחה שאדע מה עליי לעשות, האם הרופא הצבאי באמת צודק שהוא שלח אותי חזרה כרגיל? והאם יכול להתפתח נזק בלתי הפיך? ואיך עליי לטפל בקרסול בשביל למנוע נזק נוסף... תודה מראש

29/06/2007 | 16:04 | מאת: דנה

שלום חייל, ממש לא רופאה, אבל - לא. מה שאתה מתאר - לא אמור לקרות. אם הנפיחות מתקדמת ועוברת לצבעו והן נעשות כחולות - זה אומר שיש מעמסה גדולה מדי על הרגל. אילו היית אומר שמדובר רק בשטפי דם נוספים - לא הייתי נבהלת, כי טיבם של שטפי דם הוא שהם לא נראים מייד אלא לפעמים צצים מאוחר יותר מן הפגיעה. זה שהאצבעות נעשו כחולות (ולא משטף דם, אני מבינה) אומר שיש בעיה בזרימת הדם שם, וכנראה גם תוצאה של הנפיחות העזה. מה עליך לעשות - ובכן : 1. לנוח לנוח לנוח. להרים את הרגל כך שאתה שוכב או יושה והיא גבוהה מגובה המותן שלך. 2. קומפרסים קרים של קרח (בתוך מגבת או שקיות פלסטיק שבאות מוכנות וצריך רק לקפיא) 3. לגשת לרופא (אם אתה חייל - אולי אתה יוכל לפנות לבי"ח שמקבל גם חיילים במהלך השבת, כך תוכל "להימלט" מהחובה לעבור רק אצל רופא היחידה). אני מבינה שאתה כנראה קרבי, ולכן גם אולי החזירו אותך מהר יחסית לפעילות. לא לעניין. רופא אורתופד כף רגל וקרסול הוא הכתובתת כעת, ולו כדי להרגיע אותך ולומר מה טיפול הנכון לאחר שיראה אותך ויערוך בדיקה קלינית. זה שהיתה לך רצועה קרועה שם - האם אוחתה בניתוח או היה קרע חלקי שהחלים מעצמו? ייתכן שבגלל העבר שלך ההחלמה יותר איטית וממושכת, וכדאי לומר גם את זה לרופא שתראה בימים הקרוים והעיקר - לנוח ולא להעמיס. אי-מנוחה נכונה בימים הראשונים עלולה להחמיר מצבי נקע למצבים שלא אמורים להתפתח ממנו.. בהצלחה, דנה

03/07/2007 | 13:27 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

חייל שלום. נקע בקרסול בהחלט יכול להיות בעיה משמעותית. עליך לבקש להגיע לבדיקת אורתופד מומחה. עדיף מומחה לבעיות קרסול וכף רגל. זה שהבהונות נעשו כחולות זה כי יש ירידה של שתף הדם הפנימי כלפי מטה ולא בגלל נמק. אשמח לקבלך לבדיקה במרפאה לכירורגיית קרסול וכף רגל בבלינסון. אל תזניח!!! בברכה - דר' טיטיון.

04/07/2007 | 15:09 | מאת: יעקב חיים וינברג

שלום חייל, קראתי את פנייתך ואת תשובתו של ד"ר טיטיון מנהל הפורום. צר לי על המקרה שקרה לך ולפני שאני מתייחס לצד הרפואי - מספר עצות: רשום במדויק את כל אירועי המקרה. היכן קרה, מתי, באילו נסיבות, מתי פנית לסיוע רפואי, שמות וכו'. סביר מאוד שתצטרך את כל הפרטים האלו בעתיד אם תרצה לתבוע את משרד הביטחון על הנזק (הראה תשובתי זו להוריך). על פי תפישתי מי שעוסק במקצוע הרפואה צריך שיהיה אכפת לו מהאנשים שפונים אליו ועל פי מה שרשמת בפנייתך התרשמתי שייתכן שהרופא ש"טיפל" בך בחר במקצוע הלא מתאים לו. אם אתה לא רוצה נזק חמור יותר ממה שיש לך היום, אל תצא לשום אימונים גם אם זה יעלה לך בבעיות משמעת (ישנם נזקים רפואיים שלא מחלימים מהם כל החיים). לענייני הרפואה, התקשר אלי ואשמח לעשות ככל יכולתי כדי לעזור לך. בברכה, יעקב חיים וינברג – מומחה לפתרון בעיות רגליים www.weinbergorthopedics.co.il

10/07/2007 | 00:06 | מאת: טל

קראתי את דבריך מקווה שטיפלת בעצמך, יפה שיש אנשים טובים שרוצים לעזור, גם אני נקעתי את הקרסול לפני מס' ימים. רפואה שלמה.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול