כאב בכף רגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

30/06/2007 | 08:59 | מאת: עידית

שלום! ביתי בת 9 וסובלת מזה מספר חודשים בכאב חזק בקצה הקרסול ובחלק העליון של כף הרגל.בצלום שנערך התברררכי יש:"סימנים קלינייםהמתאימים לסויר דיזיס.שינויים רנטגנייםהמתאימים לסויר דיזיס."הרופא טען שיש לקחת כדור כשכואב ובמקרה דחוף יש צורך בניתוח. 1.מה זה סויר דיזיס? 2.מה ניתן לעשות בטווח הקצר כשכואב (אינני רוצה להרגילה לקחת כדורים מספר פעמים בשבוע) ומה ניתוח אמור לפתור? תודה 2.

30/06/2007 | 21:47 | מאת: MD

לכי לפרופ' גנאל -מנהל אורטופדית ילדים בתה"ש. גם תקבלי הסבר וגם טיפול .זה לא כדור או ניתוח .בשלב ראשון מקבלים (מתאימים מדרסים מסוג וגובה מסוים) שפותרים בדר"כ את הבעיה .

03/07/2007 | 13:41 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

עידית שלום. מדובר באפופיזיטיזס של עצם העקב כלומר תגובה "דלקתית" של איזור בו מתחבר גיד האכילס לעקב זה הסייור. הטיפול הוא במנוחה והורדת עומס מהאזור ע"י מדרסים מתאימים. לפי הצורך ניתן לטפל גם בתרופות אנטידלקתיות. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול