שבר תלישה וקרע ברצוע

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

26/06/2007 | 21:55 | מאת: רחל

ד"ר יקר האם תוכל להסביר את הדיאגנוזה שהובחנה אחרי אולטאסונד קרסול והיא: שבר תלישה ה-FIBULA קרע חלקי עם נוזל סביב רצוע ATFL זהו סיפור שנמשך כ-3 חודשים- אני גרה בצפון והרפואה הציבורית היא שערוריה!!! למרות שאני חברת קופת חולים כללית ומושלם אין התייחסות רצינית להבחנה (ראה קודם) השאלה שלי היא מה זה בעצם? מה הטיפול? איפה אוכל לקבל שמות של רופאים מומחים לקרסול באיזור הצפון (גליל או חיפה) אני מודה לך על הענות רחל

28/06/2007 | 13:38 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

רחל שלום. מה שזה אומר זה שיש לך תלישה של אחת הרצועות המייצבות את הקרסול באזור החיצוני של הקרסול. נגרם בד"כ בשל "נקע" קשה. במידה ויש חוסר יציבות של הקרסול ניתן להציע טיפול ניתוחי. צריך לבדוק ולהשלים הבירור אצל אורתופד העוסק בבעיות קרסול וכף רגל. לצערי במסגרת פורום זה אני מנוע מלהמליץ על רופאים. נסי לבדוק באתר - www.rofe.co.il בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול