ניתוח ובצקת לימפטית חריפה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

23/06/2007 | 21:59 | מאת: צלי

שנה וחצי לאחר שבר חריף בקרסול, טיפול בנתוח עם בירזול ומסמור. התפתחה בצקת לימפטית קשה, כאבים חזקים, על אף זאת אני הולך כל יום מחצית השעה עם קביים. לאחר בדיקת חוזרת ב-ct של הקרסול, המלצת הרופא לעבור ניתוח נוסף. השאלה שעומדת על הפרק: בגיל הקרוב ל-70, מהו הסיכון לנתח גפה עם כשל קשה במערכת הלימפטית?

24/06/2007 | 21:08 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

צלי שלום. ראשית השאלה היא מה הבעיה בקרסול ומה צריך לנתח בדיוק. מאחר ולא ראיתי צילומים וגם לא בדקתי הרגל, אין לכך תשובה. לגבי הלימפה, הסיכון הוא שכיחות יתר של זיהום בפצע הניתוח והפרעות בריפוי פצע. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול