התייעצות לגבי שיטת ניתוח Hallux valgus

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

17/12/2016 | 00:16 | מאת: עידן

לכבוד ד"ר אלון בורג, אני פונה בימים אלו להתייעצות עם מנתתים ידועים כדי לשמוע המלצתם לגבי ניתוח מתאים ואשמח אם תוכל לתת דעתך בנדון. צילום רנטגן נוכחי עמידה 2016 (גיל 26)- https://postimg.org/image/rmuqf9auh צילום רנטגן עמידה מ2010 (גיל 19) https://postimg.org/image/4zk2muko9 (ברשותי צילומים מזווית נוספות) אבחנה מאחד הרופאים: בבדיקה - flexible hindfoor valgus דו צדדי עם HalluxValgus גמיש עם רגישות שעיקרה מתחת לראשי MT בצילום- HV עם DMAA מוגבר" סוג הניתוח שהומלץ -Minimally invasive chevron בנוסף לכך ביקרתי גם אצל פודיאטור שטען שבמקרה שלי (דרגת עיוות וגיל) ועל מנת להשיג שיפור אופטימלי כדאי להשתמש בשיטת Scarf בה הוא מנתח ב10 השנים האחרונות (חתך ארוך שמאפשר לו יותר שליטה וקיבוע טוב יותר בעזרת יותר נק' הברגה) וכי הוא מעוניין לקצר את גוף עצם המסרק הראשונה (לחתוך ממנה חתיכה כי היא ארוכה מאוד ביחס לסמוכות, בקישור הבא מסבירים שראש עצם המסרק ה-1 אמור להיות בערך באותו קו כמו ראש המסרק ה-3 ומתחת לראש המסרק ה-2 אך קיצור יתר עלול לגרום לפגיעה חמורה http://www.podiatrytoday.com/when-bunion-surgery-fails). לטענתו, ניתוחי ה Minimally invasive (שהם ברירת המחדל הנוכחית של מרבית המנתחים בארץ כאשר המנותח מתאים לסוג ניתוח זה) הם הונאה שבעזרתה המנתחים מבצעים יותר ניתוחים בפחות זמן ובפועל העיוות חוזר עם הזמן. לאחרונה נתקלתי בכל מיני שיטות פחות מוכרות ללא חיתוך/שבירת עצם המסרק ה-1 שבניגוד למרבית השיטות הרגילות בהן נוצרים חללים ריקים בין ראש מסרק-1 לבסיס שלו בעקבות הניסור/שבירה, כאן אין פגיעה בשטח החפיפה הודות למשיכת MT-1 לכיוון MT 2 (ככל הנראה בשימוש רק בחו"ל בעלות גבוהה יותר)

17/12/2016 | 00:30 | מאת: עידן

במחקרים שפורסמו באתר PubMed ישנן מסקנות הסותרות אחת את השניה (ניתוח x משיג תיקון זווית טוב יותר להעיוות בדרגה עד y אך מגדיל את הסיכוי להגבלת גמישות הבוהן/ אך מאופיין בהחלמה קשה יותר/ עדיף לבצעו בשיטה פולשנית/ מומלץ בשיטה לא פולשנית) ועל כן לא הצלחתי להסיק מכך מסקנה חד משמעית.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול