ציסטה גנגליונית בכף הרגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

03/12/2016 | 21:28 | מאת: דניאלה

אני בת 60, מורה לספורט. עקב כאבים בכף הרגל במשך תקופה ארוכה, בעיקר בעת הליכה, בוצע אולטרהסאונד רקמות רכות קרסול שמאל אספקט דורסו לטראלי. הממצא: ציסטה גנגליונית מידות 12 על 26 מ"מ. מה משמעות הממצא? האם הממדים נחשבים גדולים? איזה טיפול נדרש?

שלום רב גנגליון הינה מבנה פשוט כמו בלון מלא בנוזל סמיך כמו ג'לי. לעיתים תוצאה של שינוי שחיקתי במפרק וייתכן שמשם הכאבים. פני לאורטופד כף רגל וקרסול - ייתכן ותוזמני להוצאת הגנגליון בניתוח קטן. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול