בודק הסימפטומים


בעיה בבוהן
מחבר:רן
תאריך:3/10/2012
שעה:16:05
ד"ר שלום רב,
לפני כיותר משנה עברתי ת.ד עם קטנוע במהלכה הבוהן התקפלה .
תחילה חשבתי כי מדובר במכה יבשה אך 2 צילומי רנטגן בהפרשים של חצי שנה שללו אפשרות זו.
בבדיקת אולטראסאונד נמצא " מפרק MTP1-הודגם נוזל תוך פרקי עם שינויים ארטורטיים קלים.
גיד מיישר 1-הדגמה תקינה במעטפת באזור מטטרסוס הודגם תהליך ציסטי באורך 0.2 סמ.
יכול להתאים לגנגליון ציסט"
במרפאת מומחים נאמר כי מומלץ טיפול סימפטומטי-NSAID
PT, והזרקה מקומית של DM.
הרופא הסביר כי מדובר בהזרקת קורטיזון, שזהו שלב מקדים לפני שיש צורך בניתוח שדי לא מומלץ לדבריו.
השאלות
האם הזרקת קורטיזון אינה מסוכנת?, האם יש תופעות לוואי?, האם יש טיפול אחר?
אם הכאב הוא משהו סביל האם יש בכלל צורך בכל ההזרקות?
אשמח לתשובה מהירה כי נקבע כבר תור להזרקה השבוע.
בתודה מראש
רן
מחבר:
אימייל:  
(לתשומת לבך: כתובת האימייל לא תוצג באתר)
מספר טלפון:
כותרת:  
תוכן ההודעה:
אבקש לקבל תגובות לשאלתי, פרסומים ומידע בריאותי לאימייל מדוקטורס ו/או זאפ גרופ
הודעה\מחבר
תאריך ושעה
  בעיה בבוהן    רן 
03/10/12 16:05
ד"ר שלום רב, לפני כיותר משנה עברתי ת.ד עם קטנוע במהלכה הבוהן התקפלה . תחילה חשבתי כי מדובר במכה יבשה אך 2 צילומי רנטגן בהפרשים של חצי שנה שללו אפשרות זו. בבדיקת אולטראסאונד נמצא " מפרק MTP1-הודגם נוזל תוך פרקי עם שינויים ארטורטיים קלים. גיד מיישר 1-הדגמה תקינה במעטפת באזור מטטרסוס הודגם תהליך ציסטי באורך 0.2 סמ. יכול להתאים לגנגליון ציסט" במרפאת מומחים נאמר כי מומלץ טיפול סימפטומטי-NSAID PT, והזרקה מקומית של DM. הרופא הסביר כי מדובר בהזרקת קורטיזון, שזהו שלב מקדים לפני שיש צורך בניתוח שדי לא מומלץ לדבריו. השאלות האם הזרקת קורטיזון אינה מסוכנת?, האם יש תופעות לוואי?, האם יש טיפול אחר? אם הכאב הוא משהו סביל האם יש בכלל צורך בכל ההזרקות? אשמח לתשובה מהירה כי נקבע כבר תור להזרקה השבוע. בתודה מראש רן
שלום רב זריקה בודדת למפרק בד"כ לא מזיקה. בברכה ד"ר אלון בורג
חיפוש מתקדם