הזדקנות מוקדמת של קרסול בעקבות שבר

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

18/05/2011 | 11:20 | מאת: איתן

ד"ר נכבד, אני לאחר שבר טרימלאולרי בקרסול (חודש אחרי הניתוח), עדיין עם גבס אשר ירד ב 31-5. אני קורא אודות כך שלאחר שבר שכזה עלול להווצר מצד של שחיקת סחוס במפרק ו/או הזדקנות מוקדמת. האם תוכל להסביר באיזה נסיבות זה קורה, מאיזה אחוז מהמקרים ובמה זה תלוי ? האם יש משהו שניתן לעשות כרגע כדי לצמצם את האפשרות שזה יקרה (למשל להוריד את הגבס כבר עכשיו ולהניע את הקרסול כדי למנוע הצטלקות, או פיזיוטרפיה אינטנסיבית במיוחד ?) מודה לך מראש על תשובתך

23/05/2011 | 13:10 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

זה קורה כשיש נזק לסחוס באזורים נושאי משקל. כרגע עדיין מוקדם מידי לדעת אם זה מה שיקרה גם אצלך. לגבי טיפול, התיעץ עם הרופאים המנתחים. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול