כאבי גיד אכילס אצל ספורטאים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

17/05/2011 | 01:33 | מאת: גלי

שלום ד"ר טיטיון לצורך העניין, הייתי שחקנית כדורסל.. וחזרתי לפני כשנה וחצי אחרי הפסקה של 4 שנים. אבל...כיום.......אני לא יכולה לשחק כדורסל ושום פעילות ספורטיבית חוץ משחייה) כי מזה כ10 חודשים כואב לי גיד אכילס (אחרי מנוחה,לדוג': כל בוקר כשאני קמה, אחרי ישיבה ממושכת וכו') עשיתי בדיקת סיטי.. אמרו שהכל בסדר..והבדיקה יצאה תקינה. הלכתי לפיזיוטרפיסט בכיר (פיזיוטרפיסט של קבוצת כדורגל מצליחה) אמר שכנראה יש דלקת, לקחתי כדורים בשם "נבוקו" שלא עזרו. עשיתי אצלו טיפולי חשמל, טיפול בגלי הלם. כלום לא עוזר. וכיום אני עושה מתיחות לגיד באופן יומיומי, במיוחד אחרי הפעילות הספורטיבית + קרח על איפה שכואב על מנת לכווץ כלי דם. א. מה לגבי מיפוי עצמות? ב. ואגב, הרופאת משפחה שלי סיפרתי לה את כל הסיפור אמרה לי , להתחיל לקחת ויטמין D באופן יומיומי והסבירה שדוקא בגלל היותי ספורטאית, היא חושבת שהעמסתי על עצמי כנראה עם הספורט ושגיד אכילס מאד רגיש אצלי..ושויטמין D מומלץ. אני סובלת, אני בוכה,קשה לי אין לי חיים בלי כדורסל תודה על זמנך היקר גלי

20/05/2011 | 11:27 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

גלי שלום. ראשית CT זאת לא בדיקה מתאימה לגידים. כמו כן גם מיפוי עצמות מיותר. ויטאמין D לא יזיק... מעבר לכך אני ממליץ לך בחום לפנות לבדיקת אורתופד מומחה לביעיות קרסול וכף רגל באזור מגורייך לביצוע בירור וטיפול. בברכה - דר' טיטיון.

20/05/2011 | 18:18 | מאת: גלי

שלום שוב ד'ר טיטיון סליחה שלא ציינתי פרט חשוב כל כך אכן הייתי אצל אורטופדית מומחית היא איבחנה כלא מתאימה להתחיל טיפול בגלי הלם. המליצה לי ללכת לראומטולוג,ולעשות בדיקות דם מורחבות אותן עברתי, ורופאת המשפחה אמרה שהכל תקין. אפשר לשאול למה אתה חושב שמיפוי עצמות אינה בדיקה שצריך לעשותה? שבת שלום גלי

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול