סריקה טומוגרפית ממוחשבת של קרסוליים+כפות רגליים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

06/07/2010 | 16:45 | מאת: גל

שלום, בעקבות מיפוי עצמות בו נמצאה בעיה בקרסול אשר לא ידועה מהי נשלחתי לביצוע CT לקרסול ולכפות הרגליים ואלו הממצאים: הודגם תהליך לוצנטי בטיביה הדיסטלית משמאל באספקט אחורי לטרלי, כ-12X16X24 מ"מ עם גבול סקלרוטי. סדיר ועדין, מכיל מטריקס, סביבה שמורה. התהליך גורם לאקספנסיה של העצם והדקקות של הקורטקס. טיב של התהליך אינו ברור, אבחנה מבדלת כוללת: Fibrous Cortucal Defect או Enchondroma בין היתר. מומלץ מעקב. הודגם תפליט קל במפרק הפטישון הימני באספקט הקדמי. יתר מבנה הגרמי, המפרקים ורקמות הרכות- ללא סטיות. בסיכום: תהליך פוקלי בטיביה הדיסטלית משמאל ותפליט בפטישון הימני, כמתואר. אינני יכול לעמוד זמן רב אלא למשך זמן מועט בשל כאבים חזקים באזור הקרסוליים וכפות הרגליים. אשמח לדעת מהו מצבי עפ"י ממצאים אלו ולפי דעתך מהו הטיפול הנדרש. בברכה, גל.

11/07/2010 | 08:45 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

צריך לבדוק קלינית אם הקושי שלך נובע מהממצא הקיים. במידה וכן, יש לבצע טיפול ניתוחי לניקוי הממצא ומילוי הפגם בשתל עצם או צמנט. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול