פענוח MRI כף רגל כתוצאה מצליעה ממושכת בכף רגל ימין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

19/01/2017 | 19:14 | מאת: ירון

שלום, אני סובל מצליעה ממושכת בכף רגל ימין זה כמה חודשים כתוצאה (כנראה), מפלטפוס שהוחמר אצלי ועם איברסיה מוחלטת של כף הרגל הימנית . (כף הרגל פונה החוצה). כמו כן מרגיש נוקשות מעל הקשת האורכית. מדרסים לא עוזרים וגם תומך קרסול מיוחד (Air Cast Pttd Air Lift) שקניתי לא משפר את הצליעה והאיברסיה. להלן תוצאות MRI כף רגל ימין שעברתי . (לא MRI קרסול): 1. מוקדים ציסטיים בודדים בחלקו האמצעי מרכזי של הקלקנאוס באזור חיבור של רצועות בקוטר עד 1.8 ס"מ עם שינויים בצקתיים מסביב. האדרה קלושה ללא פריצה מהעצם. 2. מעט נוזל הודגם במפרק טיביוטלרי. 3. גידים קדמיים תקינים. 4. גידים מדיאליים תקינים. 5. מעט נוזל מסביב לגידים הפרונאלים. 6. רצועה ATFL תקינה. הסינדסמוזיס הודגם תקין. 7. רצועת הדלטואיד תקינה. 8. גיד אכילס תקין. 9. פסיה פלנטריס תקינה. בסיכום כתוב: ממצא בקלקנאוס כמתואר. דרוש מעקב MRI בעוד חודשיים. אודה לכם על חוות דעתכם, ירון.

שלום רב לא ניתן לחוות דיעה ללא שנראה את הMRI עצמו וכן נבדוק אותך. לעיתים מתי שיש השטחה ניכרת של כפות הרגליים ולחץ מקומי בצד לטרלי של מפרק סובטלארי נוצרות ציסטות תגובתיות. במידה ומדובר אכן בכאיבם על רקע צביטה מומלץ בשלב ראשון לבצע הזרקה מכוונת לאיזור המדובר. במידה וההזרקה עוזרת לעיתים נכון לבצע תיקון ניתוחי של הפלטפוס להורדת עומס. פנה למומחה לכף רגל וקרסול לבדיקה. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול