לחצ\י כאן להדפסה

גירסה להדפסה | חזרה לפורום

שאלות לגבי מעי רגיז, פיברומיאלגיה, צליאק וגוש בבטן

מחבר:אנונימית
תאריך:1/3/2005
שעה:22:51
שלום,

מקור השאלות הבאות שלי הוא ברצון להמנע מבדיקות מיותרות, מתוך הנחה שאולי מקור התסמינים הוא בפיברומיאלגיה ולא בגורמים גסטרואנטרולוגים אחרים.

מטרת השאלות: להבין אם צריכה המשך בירור שהתחלתי ולאיזה מומחה רפואי צריכה לפנות. והאם המומחה המתאים הוא גסטרואנטרולוג או פרוקטולוג או שניהם (בקופ"ח אמרו לי שעליי לבחור לאיזה מומחה לפנות ושאי אפשר להיות מופנה גם לגסטרו וגם לפרוקטו).

פרטים רלוונטים:
בת 28.
BMI=21
אובחן צליאק ב1998(על סמך גסטרוסקופיה ובדיקת דם), אם בטעות אוכלת אפילו כמות מזערית של גלוטן - שילשולים, הקאות ופריחה על הישבן. שומרת באדיקות על דיאטה מאבחנה.
אובחן באותה שנה גם מעי רגיז (ניסיתי טיפול בנירווקסל 3 פעמים ביום והפסקתי אחרי כשנה)
רגישות ללקטוז (נוטלת לקטולז לפני אכילת מוצרי חלב), סובלת משלשולים ופריחה אם לא שומרת על הכללים.

כמו כן, פיברומיאלגיה. תת-פעילות בבלוטת התריס על רקע השימוטו.

מאז אבחנה ב1998 וקבלת ההנחיות לא הייתי במעקב כלל.
שמרתי על הדיאטה.

הסטוריה משפחתית:
אבא- אולקוס, טיפול בהליקובקטר פתר את הבעיה אחרי שנים של סבל
סבתא - נפטרה בגיל בסוף שנות הארבעים שלה מסרטן במעיים

תסמינים המלווים אותי בחודשים האחרונים:
עוויתות קשות בבטן.
רוב הזמן שלשולים עם ימים של הפוגות בהן יש עצירויות.
הקאות, לפעמים מספר ימים כמה פעמים ביום ולפעמים הפסקה של שבוע או כמה ימים.
סחרחורות.
תחושת קור.
עייפות.
חיוורון.
דם "טרי" ביציאות בכמות בינונית (טחורים?)
כאב ביציאות ותחושת צריבה
לפעמים כשיושבת חשה דקירה בישבן ובבטן.
שיהוקים וגיהוקים אחרי ארוחות.
חלק מהזמן צואה מימית ממש.
מספר התעלפויות.
רעידות.
מספר פעמים לא יכולתי לשלוט על הסוגרים כלל (לא ביחד) ולרוב מרגע שמרגישה שצריכה "לצאת" חייבת "להתפנות" במיידי.

כחודש כמעט לא תפקדתי בגלל החמרת התסמינים באופן קיצוני.
בנוסף היה לי דימום וסתי למעלה מחודש.

לפני שבוע בערך כשתפסתי את הבטן בזמן עווית חשתי בגוש קטן בבטן התחתונה בצד שמאל לא רחוק מעצם הכסל. למחרת נבדקתי גיניקולוגית - תקין (+אולטראסאונד), וע"י כירורג שזיהה את הגוש (5-6 ס"מ). עד אז הייתי עדיין עם שילשולים.
מבחינה גיניקולוגית הכל תקין והדימום הפסיק מעצמו אחרי חודש וחצי בערך. ללא אנמיה (14.6 HGB).
הכירורג הפנה CT בטן ולאנדוסקופיה. למחרת היום שהייתי אצל הכירורג הייתה יציאה מאוד לא נעימה, עם נפח מאוד מאסיבי, מכאיבה ושגרמה לדימום. מאז פחתה עוצמת העויתות ואני מרגישה מעט יותר טוב וכן הייתה הפסקה של מספר ימים בשלשולים.
היום עברתי CT בטן - תקין. הם לא מצאו שום גוש! במישוש עצמי של הבטן אני עדיין מרגישה גוש אבל לא מובחן ובולט כמו שהיה לפני אותה יציאה מאסיבית.
האם יכול להיות שהייתה לי חסימה במעיים והיא התנקתה או מתנקה? ושהCT היה מיותר?
אני אמורה לעבור אנדוסקופיה בזמן הקרוב - האם הדבר הכרחי (גם מבחינת מעקב שבשגרה וגם מבחינת הצורך כרגע)?
ציינתי בפני כל הרופאים ש"עברתי בשבועיים" האחרונים שיש לי פיברומיאלגיה ומעי רגיז - אך לא התייחסו כלל לנתון זה. (לא יודעת הרבה על התסמונת מעבר למה שאני סובלת באופן אישי, האבחנה מהחודשים האחרונים אך טרם למדתי את הנושא).

באופן כללי - רוצה גם לדעת מה אמורה לעשות בשגרה ואיך ניתן להבחין בין בעיה אקוטית לבעיות הכרוניות שיש לי, כדי למנוע בדיקות מיותרות ובזבוז משאבים שלי ושל הרופא המטפל. אילו בדיקות אמורה לעבור ובאיזו תדירות והאם רצוי להיות במעקב גסטרו ואחת לכמה זמן.



 

הודעה בנושא שאלות לגבי מעי רגיז, פיברומיאלגיה, צליאק וגוש בבטן


מידע נוסף: בריאות   רופאים   פורומים