פונדופליקציה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

25/07/2012 | 12:42 | מאת: נילי

מזה שנים ארוכות סבלתי מרפלוקס קשה: צרבות, בצקת בגרון וכו'. התרופות הרבות שלקחתי לא הועילו ולאחר בדיקות רבות (גסטרוסקופיה, ניתור חומציות, מנומטריה) שלא הועילו, בצעתי לפני כשבע שנים ניתוח פונדופליקציה. הצרבות חלפו כמעט לחלוטין אך היו לי בעיות בליעה (אוכל שלא נלעס היטב, "נתקע" ונאלצתי להקיא...), אך חייתי עם המצב החדש די מצוין כי הצרבות כאמור חלפו... לפני כשלושה ימים ביצעתי בדיקת גסטרוסקופיה שגרתית, ומאז ביצועה האוכל לא "נתקע" כבעבר והצרבות חזרו... שאלתי את הרופא שביצע את הבדיקה האם הבדיקה גרמה להרחבה והוא ענה שמדובר בתופעה אופיינית של הרחבת המקום לאחר הבדיקה וכי תוך יומיים המצב יחזור לקדמותו. עברו כאמור 3 ימים ועדיין יש לי צרבות והאוכל "עובר יופי".. האם יתכן שהבדיקה פגעה בניתוח? מה עושים? אני מבוהלת....

25/07/2012 | 15:10 | מאת: נילי

בגסטרוסקופיה נלקחו לי ביופסיות במעבר בין הוושט לקיבה (בדיקת קיום חיידקים). האם יתכן כי זה מה שגרם להתרופפות הניתוח שעשו לי? זה "נחמד" שהאוכל עובר בקלות אבל הרבה פחות נחמד שיש צרבות... האם זה יחלוף כדברי הרופא והלחץ על המעבר יחזור לקדמותו וכך יחלפו הצרבות או שאזדקק לניתוח חוזר???

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול