טיפול בברקסין וארט בחולב סרטן מעי לשעבר

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

17/06/2010 | 22:51 | מאת: רינת

שלום רב, אבא שלי בן 69, סובל מספר חודשים מכאבים בכף הרגל ובברכיים. הסטוריה רפואית - לפני כ-13 שנים היה חולה בסרטן מעי גס ועבר כריתה חלקית. לפני כ- 7 שנים היה חולה בסרטן הערמונית ועבר כריתה שלה. לפני כ- 4 חודשים סבל מחסימת מעי, עבר ניתוח בטן פתוח שגילה שסיבת החסימה היתה הדבקויות. מיפוי עצמות הראה מוקדים דלקתיים בברכיים ובכפות הרגליים. האורטופד נתן לו טיפול של 20 יום בכדור ברקסין (20 מ"ג) ואחריו חודש טיפול בכדור אחד ליום של ארט ולאחר מכן חצי שנה של שני כדורי ארט ליום. מקריאת האזהרות ראינו שאין להשתמש בברקסין אם סבל בעבר מסרטן מעי ובארט אם יש בעיות מעי כגון חסימות. האם זה נראה טיפול מתאים? הוא התחיל לקחת ברסקין לפני 3 ימים ואחרי שהוא ראה היום את האזהרות הוא נלחץ. בתודה מראש,

19/06/2010 | 20:25 | מאת: ד"ר אייל גל

זו תרופה מקבוצת ה NSAID ואין מניעה להשתמש בה לתקופה קצרה בחולים עם סרטן מעי בעבר. אם אביך אינו סובל מחסימות מעי אין גם בעיה להשתמש בארט. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול