לחץ בחזה, תחושת חנק בשכיבה - ריפלוקס?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

21/07/2007 | 12:17 | מאת: מירב

שלום רב, חברי סובל מזה מספר חודשים מלחץ בחלק העליון של החזה בעיקר בשכיבה המקשה מאד על השינה. סימפטומים נוספים - הרגשה של דופק באזור מפתח הלב, תחושה של קריסה של האזור פנימה וקושי בנשימה, בועות אויר עולות כלפי מעלה, כאב ותחושת מחנק בתחתית הגרון, לעיתים גם כאב נקודתי בעצם החזה מצד ימין למעלה, חומציות מסויימת (אך לא מאד גבוהה) בפה. חברי צעיר (30), רזה, אינו שותה משקאות חריפים או מעשן וכיום שותה בעיקר מים למרות שבמשך שנים רבות שתה משקאות קלים בלבד (קולה, מיץ תפוחים). בתקופה האחרונה הוא סובל מלחץ נפשי מתמשך שאולי משפיע אף הוא על מצבו. לחברי יש תור לגסטרולוג בעוד כשבוע אך בימים האחרונים מצבו מפריע לו לתפקד והוא לא ישן לילות שלמים - חיפשנו מידע על הנושא ותהינו האם מדובר ברפלוקס. האם יש טיפול זמני שניתן לבצע עד הבדיקה אצל הרופא בשבוע הבא (מלבד, אי אכילת שוקולד/עגבניות והרמת הראש במיטה)? בברכה, מירב

21/07/2007 | 19:30 | מאת: ד"ר אייל גל

הוא יכול לבקש מרופא המשפחה תרופות להורדת החומציות. ד"ר גל

09/04/2010 | 07:38 | מאת: מיכל

מירב בוקר טוב! בעלי סובל מאותם תלונות והרגשות שאת מספרת, אשמח עם תוכלי לשתפף אותי בבדיקות מומלצות או רופאים שאתם ממליצים עליכם, אשמח לשוח איתך טלפונית שמי מיכל: 050-8718711

09/04/2010 | 07:38 | מאת: מיכל

מירב בוקר טוב! בעלי סובל מאותם תלונות והרגשות שאת מספרת, אשמח עם תוכלי לשתפף אותי בבדיקות מומלצות או רופאים שאתם ממליצים עליכם, אשמח לשוח איתך טלפונית שמי מיכל: 050-8718711

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול