יומירה למחלות שונות ומשולבות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

07/12/2008 | 09:30 | מאת: בן

האם למחלת קרוהן נקודת הפתיחה שונה מאשר לחולה פרקים? "דלקת פרקים שגרונית, דלקת חוליות מקשרות ודלקת פרקים פסוריאטית - 40 מ"ג כל שבוע 2 . למחלת קרוהן - כמנה ראשונה 80 מ"ג, לאחר שבועיים 40 מ"ג. (לעיתים יש צורך בטיפול אגרסיבי יותר ואז כמנה ראשונה ינתנו 160 מ"ג, לאחר שבועיים מנה שנייה של 80 מ"ג) ובהמשך מנת אחזקה של 40 מ"ג כל שבוע 2." אם חולה AS יתחיל יומירה ב40 מ"ג בלבד?, האם חולה שקיבל 500מ"ג רמיקייד כל 4 שבועות אין לכך השלכות לגביי המעבר ליומירה בהספקט של יעילות על רקע הרמיקייד.. האם לחולה קרוהן+AS שקיבל 500מ"ג רמיקייד כל 4 שבועות ומטופל רק אצל ראומטולוג , עדיף לו לקבל את שנוי התרופה בהתוויה לקרוהן בנקודת פתיחה 160/80מ"ג.

13/12/2008 | 20:23 | מאת: ד"ר אייל גל

אם בעייתך העיקרית היא מחלת הקרוהן עליך להתחיל יומירה במינון המקובל לקרוהן ואם הקרוהן הוא קל יחסית ואתה מטופל ביומירה עבור ה AS אתה יכול להתחיל במינון של AS. בכל מקרה אם אינך בטוח עדיף להתחיל במינון הגבוה יותר גם אם אתה עובר מרמיקייד ליומירה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול