תולעים בשוקולד

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

21/05/2008 | 01:48 | מאת: אבי

שלום רב, לפני כשלוש שעות בערך אכלתי שוקולד להנאתי עד שהבחנתי שבתוכו היו תולעים לבנות. ירקתי מהר את מה שנשאר בפה ושטפתי טוב טוב לאחר מכן. מה שבלעתי היה קצת אבל בכל זאת.... ברצוני לדעת מה עלי לעשות? אני נוסע בקרוב מחר לטיול ואנני רוצה לקלקל את הטיול בכל מני כאבי בטן לא צפויים. האם עלי לקחת כדור למקרה ו...???? האם יש תרופות סבתא? מה עושים אני בלחץ

23/05/2008 | 22:43 | מאת: א"א - לא רופא

תולעים בשוקולד זה אמנם דוחה, אבל סביר להניח שזה לא מסוכן וגם אין סיבה לטפל בזה (יותר מסוכן לקחת תרופה לא-לצורך ולהסתכן בתופעות לוואי). - אני מניח שהתולעים (בייחוד אם הן היו חיות) הן בכלל זחלים של חרק שניזון משוקולד, כמו עש-קמח או חיפושיות. מדובר בחרקים שמאד נפוצים בתבואה, הם לא רעילים ואנחנו צורכים חלקים שלהם כל יום ב"אופן סמוי" מבלי לשים לזה לב. אם השוקולד נקנה זמן קצר לפני האכילה, אני מציע לפנות לייצרן השוקולד או לחנות ממנה קנית ולבקש פיצוי על עוגמת הנפש. אם הוא היה זמן ארוך בארון, סביר להניח שחרקים שהיו בארון "פלשו" אל השוקולד. שיהיה טיול מוצלח! א"א * זחלי עש קמח: צבע בהיר (לבן, אפור או ורוד), גודל של עד 3 ס"מ, יוצרים קורים דקים של משי במזון. ניזונים מכל מזון יבש פחות-או-יותר.

25/05/2008 | 03:02 | מאת: אבי

תודה רבה על התשובה המפורטת והמעודדת הזאת. כיף של פורום!

24/05/2008 | 11:31 | מאת: ד"ר אייל גל

אינני חושב שיש מורך לקחת תרופות בשלב זה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול