הליקובקטר פילורי טאמס ובי6 ו12

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

12/10/2006 | 16:31 | מאת: אייל

שלום שוב כפי שכתבתי גילו אצלי הליקובקטר פילורי הביאו לי טיפול 2 אנטיביוטיקה ולוסק לשבוע ועם הלוסק המשכתי עוד שבועיים. כרגע אני שבוע וחצי לאחר סיום לוסק ועדיין יש לי בטן נפוחה וכבדה אחרי האוכל, גרעפסים והיום גם קצת צרבת כי האוכל עלה לי לגרון, יש תחושה שהוא לא מתעכל מהר. רציתי לשאול בבקשה 5 שאלות: א.האם ניתן ומותר לקחת כדורי "טאמס" שהם נוגדי חומציות והאם זה יכול לעזור? ב.האם מותר לאכול מוצרי חלב, מיץ תפוזים(לא טבעי) או מיצים ללא גזים? ג.יש לי מחסור חמור בחומצה פולית וגם מחסור בבי 12,האם יש קשר לחיידק ? האם כדורי חומצה פולית שאני לוקח נכנסים לגוף או שיכול להיות שלא נספגים בגלל החיידק? וא"כ מה ניתן לעשות? ומה עם זריקות בי 12? ד.יש לי כדור פפברין הידרוכלוריד 80 מג נגד כאבי בטן האם כדאי לקחת בזמן הכאבי בטן? ה. האם כדורים אחרים נגד כאבים יכולים להזיק? למשל אופטלגין, אלגוליזין,אדוויל לקווי ג'ל, אקמול? בתודה מראש.

15/10/2006 | 22:38 | מאת: ד"ר אייל גל

להזכירך הפורום אינו מחליף את הרופא המטפל ולא תפקידי לתת לך עצות טיפוליות. בעקרון דלקת בקיבה עקב הליקובקטר יכולה לפגוע בספיגת ברזל ו B12 אך בדרך כלל לא בספיגת חומצה פולית. אדוויל וכדורים אחרים ממשפחת ה NSAID (וולטרן, נקסין, איבופן וכו') יכולים להזיק לקיבה. ד"ר גל

26/12/2006 | 18:46 | מאת: איב

לרופא שלום. לאחר כאבי בטן עליונה בעיקר בקבע נשלחתי על ידי הרופאה משפחתי לעשות את הבדיקת הנ"ל התוצאה התקבלה והיא 084 deltac האומנם לפני כמה שנים הייתה לי אותה הבעייה טופלתי באנטיביוטיקה וזה עבר .אבל עכשו שוב אני מרגיש אותם הכאבים אני מטופל באופרדקס פעמיים ביום והכאבים לא עברו למרות האופרדקס שאלה היא האם החיידק חזר ?למרות התוצאה של הבדיקה זה נראה נמוך מדוע יש כאבי בטן עזיים ?במיוחד בבטן עליונה .בתודה ובכבוד רב איב

26/12/2006 | 18:46 | מאת: איב

לרופא שלום. לאחר כאבי בטן עליונה בעיקר בקבע נשלחתי על ידי הרופאה משפחתי לעשות את הבדיקת הנ"ל התוצאה התקבלה והיא 084 deltac האומנם לפני כמה שנים הייתה לי אותה הבעייה טופלתי באנטיביוטיקה וזה עבר .אבל עכשו שוב אני מרגיש אותם הכאבים אני מטופל באופרדקס פעמיים ביום והכאבים לא עברו למרות האופרדקס שאלה היא האם החיידק חזר ?למרות התוצאה של הבדיקה זה נראה נמוך מדוע יש כאבי בטן עזיים ?במיוחד בבטן עליונה .בתודה ובכבוד רב איב

26/12/2006 | 18:46 | מאת: איב

לרופא שלום. לאחר כאבי בטן עליונה בעיקר בקבע נשלחתי על ידי הרופאה משפחתי לעשות את הבדיקת הנ"ל התוצאה התקבלה והיא 084 deltac האומנם לפני כמה שנים הייתה לי אותה הבעייה טופלתי באנטיביוטיקה וזה עבר .אבל עכשו שוב אני מרגיש אותם הכאבים אני מטופל באופרדקס פעמיים ביום והכאבים לא עברו למרות האופרדקס שאלה היא האם החיידק חזר ?למרות התוצאה של הבדיקה זה נראה נמוך מדוע יש כאבי בטן עזיים ?במיוחד בבטן עליונה .בתודה ובכבוד רב איב

10/11/2006 | 09:18 | מאת: שרול

שלום דוקטור, גילו אצלי חיידק בקיבה הנקרא הליקובקטור לאחר ביצוע מבחן נשיפה. לצורך טיפול בחיידק קיבלתי 2 סוגי אנטיביוטיקה-2 כדורים פעמיים ביום,במשך שבוע ימים.בנוסף קיבלתי תרופה נגד צריבות-כדור אחר פעמיים ביום במשך חודש. 1.מוקסיויט פורטה-500 2.קלרידקס 3.אומפרדקס-Z השאלה שלי היא:האם ניתן לטפל בתרופות אחרות?האם כל הכדורים הללו לא מזיקים יותר מדי לכבד?לקיבה?ובכלל לא בריא. מאוד חשובה לי דעתכם המקצועית,למערי אני לא ממש סומכת על רופאי המשפחה. מקווה לשמוע תשובתכם בהקדם-אני מתחילה בטיפול. תודה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול