הודעה חדשה X
אבקש לקבל תגובות לשאלתי, פרסומים ומידע בריאותי לדוא"ל שלי.
בלחיצה על כפתור השליחה, אני מאשר/ת שהבנתי שהתכנים המופיעים באתר נועדו לספק אינפורמציה בלבד
ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה. נא לעיין בתנאי השימוש באתר.

תודה!
הודעתך התקבלה וממתינה למענה המקצועי של מנהל/ת הפורום.
לצפייה בהודעה באתר יש לרענן את המסך.
רק בריאות ☺ צוות אתר דוקטורס

רענן פורום

תודה!
הודעתך התקבלה .
לצפייה בהודעה באתר יש לרענן את המסך.
רק בריאות ☺ צוות אתר דוקטורס

רענן פורום

פונדופליקציה ע"ש ניסן - הקלה זמנית בלבד

דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

הודעה/מחבר תאריך ושעה
  • פונדופליקציה ע"ש ניסן - הקלה זמנית בלבד
    מחבר: ורד
    תאריך: 18/09/2005
    שעה: 13:17
    לפני 4 שנים עברתי ניתוח פונדופליקציה ע"ש ניסן, לפרוסקופי, בעקבות GERD עקשני שלא הגיב כבר לתרופות.

    אציין, שאני חולת COPD בדרגה בינונית והסרעפת שלי היתה שטוחה לפני הניתוח.

    במשך כשנתיים לאחר הניתוח לא היו כל בעיות. לאחר מכן החלה אי נוחות מוכרת שוב.

    לפני מספר חודשים בוצעה גסטרוסקופיה ונמצא שוב אזופאגיטיס ובצילום חזה נראית שוב סרעפת שטוחה.

    שאלתי: האם יש טעם בניתוח חוזר? ואם כן, האם ניתן שוב לבצעו בלפרוסקופיה (נשארו צלקות קטנטנות, נדמה לי ש-5)? אני חוששת שלאור ה-COPD שלי, הסרעפת כנראה גורמת או גרמה לספינקטר החדש להתרחב או להיפתח שוב. מי ערב לי שתהליך זה לא יחזור על עצמו גם לאחר ניתוח נוסף?

    תודה מראש על תשובה מפורטת ועל כל עצה.
    • RE: פונדופליקציה ע"ש ניסן - הקלה זמנית בלבד
      מחבר: ד"ר זהר לוי
      תאריך: 18/09/2005
      שעה: 21:18
      לורד שלום
      לא ציינת את גילך ואת חומרת מחלת הריאות שלך.
      ניתן להעריך האם הניתוח " נפתח " ע"י גסטרוסקופיה ואח"כ PH מטריה המוכרת לך.
      ניתן לחזור על הפעולה, אם צריך, ונכון- אין כל " ערבות בנקאית" להצלחה.
      • תשובות
        מחבר: ורד
        תאריך: 19/09/2005
        שעה: 08:50
        גילי: 58
        Moderate COPD
        תפקודי ריאות - בין 53% fev1 ל- 63% לפני שנה.
        תוספת, נאמר לי פעם ע"י מנתח לב וחזה ידוע (במפגש חברתי, לא כמטופלת) שיתכן שדווקא ניתוח הפונדופליקציה לא הייטיב עם הסרעפת.
        לפני הניתוח נטלתי קונטרולוק 40 מ"ג, למיטב זכרוני רק פעם ביום, אבל זה הפסיק לעזור. לאחרונה התחזקו הכאבים בוושט ויש גם קשיים בבליעה. האם יש תרופה יעילה יותר מקונטרולוק ודומיו מקבוצת PPI?
        תודה על תשובותיך.

רוצה להתייעץ? המומחים שלנו עונים על שאלות הגולשים בפורום פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

עבור לפורום >>