בודק הסימפטומים


פונדופליקציה ע"ש ניסן - הקלה זמנית בלבד
מחבר:ורד
תאריך:18/9/2005
שעה:13:17
לפני 4 שנים עברתי ניתוח פונדופליקציה ע"ש ניסן, לפרוסקופי, בעקבות GERD עקשני שלא הגיב כבר לתרופות.

אציין, שאני חולת COPD בדרגה בינונית והסרעפת שלי היתה שטוחה לפני הניתוח.

במשך כשנתיים לאחר הניתוח לא היו כל בעיות. לאחר מכן החלה אי נוחות מוכרת שוב.

לפני מספר חודשים בוצעה גסטרוסקופיה ונמצא שוב אזופאגיטיס ובצילום חזה נראית שוב סרעפת שטוחה.

שאלתי: האם יש טעם בניתוח חוזר? ואם כן, האם ניתן שוב לבצעו בלפרוסקופיה (נשארו צלקות קטנטנות, נדמה לי ש-5)? אני חוששת שלאור ה-COPD שלי, הסרעפת כנראה גורמת או גרמה לספינקטר החדש להתרחב או להיפתח שוב. מי ערב לי שתהליך זה לא יחזור על עצמו גם לאחר ניתוח נוסף?

תודה מראש על תשובה מפורטת ועל כל עצה.
מחבר:
אימייל:  
(לתשומת לבך: כתובת האימייל לא תוצג באתר)
מספר טלפון:
כותרת:  
תוכן ההודעה:
הודעה\מחבר
תאריך ושעה
18/09/05 21:18
  תשובות    ורד 
19/09/05 08:50
  RE: תשובות    דר זהר לוי 
19/09/05 20:18
  תודה.    ורד 
20/09/05 09:38
לפני 4 שנים עברתי ניתוח פונדופליקציה ע"ש ניסן, לפרוסקופי, בעקבות GERD עקשני שלא הגיב כבר לתרופות. אציין, שאני חולת COPD בדרגה בינונית והסרעפת שלי היתה שטוחה לפני הניתוח. במשך כשנתיים לאחר הניתוח לא היו כל בעיות. לאחר מכן החלה אי נוחות מוכרת שוב. לפני מספר חודשים בוצעה גסטרוסקופיה ונמצא שוב אזופאגיטיס ובצילום חזה נראית שוב סרעפת שטוחה. שאלתי: האם יש טעם בניתוח חוזר? ואם כן, האם ניתן שוב לבצעו בלפרוסקופיה (נשארו צלקות קטנטנות, נדמה לי ש-5)? אני חוששת שלאור ה-COPD שלי, הסרעפת כנראה גורמת או גרמה לספינקטר החדש להתרחב או להיפתח שוב. מי ערב לי שתהליך זה לא יחזור על עצמו גם לאחר ניתוח נוסף? תודה מראש על תשובה מפורטת ועל כל עצה.
לורד שלום לא ציינת את גילך ואת חומרת מחלת הריאות שלך. ניתן להעריך האם הניתוח " נפתח " ע"י גסטרוסקופיה ואח"כ PH מטריה המוכרת לך. ניתן לחזור על הפעולה, אם צריך, ונכון- אין כל " ערבות בנקאית" להצלחה.
גילי: 58 Moderate COPD תפקודי ריאות - בין 53% fev1 ל- 63% לפני שנה. תוספת, נאמר לי פעם ע"י מנתח לב וחזה ידוע (במפגש חברתי, לא כמטופלת) שיתכן שדווקא ניתוח הפונדופליקציה לא הייטיב עם הסרעפת. לפני הניתוח נטלתי קונטרולוק 40 מ"ג, למיטב זכרוני רק פעם ביום, אבל זה הפסיק לעזור. לאחרונה התחזקו הכאבים בוושט ויש גם קשיים בבליעה. האם יש תרופה יעילה יותר מקונטרולוק ודומיו מקבוצת PPI? תודה על תשובותיך.
הינך סובלת ממחלת ריאות משמעותית כל תרופות הPPI זהות ביעילותן, תלוי רק במינון ( ניתן להגיע לאומפרדקס 80 מג ליום ולהוסיף בערב עוד גסטרו 40 מג) מציע כי תבצעי הערכה מסודרת במרפאת גסטרו כולל PH מטריה
כך אעשה.
חיפוש מתקדם