הרחבה של תאי מח הלטרלים

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

11/07/2016 | 23:17 | מאת: גאי

שלום, אישתי ביצעה סקירה מאוחרת בשבוע 22 והתגלתה הרחבה של חדר מח אחד ל 8 ממ (השני תקין כ 5 ממ) כל שאר הממצאים תקינים.נשלחנו לסקירה נוספת בשבוע 28 שעברנו אתמול וההרחבה גדלה מ 8 ל 10.2 ממ (החדר השני נשאר 5 ממ) ושוב פעם כל שאר הממצאים תקינים. הרופא כתב "קיימת דינמיקה מסויימת מבדיקה מהשבוע 22 ללא עדות סונוגרפית עכשווית לאנומליה מוחית נלווית. יש להסתייג ולומר כי בדיקת הסונר הינה תת אופטימלית לבדיקת החומר האפור והלבן." הרופא המליץ לעבור בדיקת mri למח העובר בשבוע ה 32, אקו לב עובר , בדיקת דם לסורולגיות torch parvovirus ויעוץ גנטי. אישתי עברה בדיקת מי שפיר כולל צ'יפ גנטי בשבוע 18 בגלל רצונה הפרטי והתוצאה הייתה תקינה. אני מבין שכנראה נצתרך לקבל תוצאות של הבדיקות הנל כדי לדעת יותר בוודאות אך האם זה שמי שפיר תקינים יכולים להרגיע אותנו? האם ישנה אפשרות להיבדק על ידי מומחה כדי למדוד את החדרים ביותר דייקנות? תודה מראש!

12/07/2016 | 20:56 | מאת: תגובה

נסה לקבל תשובה מרופא למשל בפורום אולטראסאונד במיילדות ובגינקולוגיה- http://www.doctors.co.il/forum-255 וגם בפורום אבחון טרום לידתי וייעוץ גנטי- http://www.doctors.co.il/forum-2556

12/07/2016 | 23:20 | מאת: גאי

תודה אני אנסה

שלום גאי, כמו שרשמו לך, פנה לפורומים המנוהלים עי רופאים. בהצלחה והמשך הריון בריא, דנית

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה