2 כדורי ברזל ביום, האם לקחת יחד?

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

18/05/2016 | 11:38 | מאת: דנה

היי אני בהריון שבוע 27, בבדיקות דם האחרונות שעשיתי יצא לי המוגלובין 11.2 . הרופאה שלי המליצה לקחת 2 כדורי ברזל ביום. ( אני לוקחת ברזל עדין של הדס שיש בו 30 מ''ג ברזל , שיש בו גם חומצה פולית). שאלתי היא האם לקחת את הכדורים יחד? או להמתין מספר שעות בין כדור לכדור . בנוסף, אין סיכון עם עודף חומצה פולית? הרי בכל כדור יש 400 מק''ג

20/05/2016 | 00:50 | מאת: דנית

שלום דנה, מומלץ ליטול כל כדור בנפרד, למשל בוקר וערב. אין נזק בליטול 800 מקג חומצה פולית ביום. אך את יכולה ליטול תוסף שמכיל רק ברזל ובנפרד ליטול תוסף חומצה פולית. התייעצי גם עם הרופא/ה נשים . המשך הריון קל ובריא, דנית

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה