האם רופא הנשים יכול שלא לתת שמירת הריון כאשר ישנה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

09/09/2015 | 11:30 | מאת: ליהי

שלום, אני בשבוע התשיעי להריוני. בבדיקות הדם הראשוניות גילו כי אין לי נוגדנים למחלת האדמת. הנני עובדת כמטפלת פרטית לילדים בני שנה אשר בתחילת חודש אוקטובר מיועדים לקבל חיסון חי- מוחלש לאדמת. נאמר לי מפי שני רופאי נשים (אחד מהם הוא אף הרופא המטפל) כי הדבר יכול לסכן את עוברי ואף הנחתי על ידם לא להימצא בקרבת ילדים. ובכל זאת, הרופא המטפל טוען כי אין ביכולתו לתת שמירת הריון לאישה הרה אשר חשה בטוב. עפ"י ביטוח לאומי (ציטוט מן האתר) - "שמירת הריון משולמת לאישה עובדת שנאלצה להיעדר מעבודתה בזמן ההיריון עקב סיכון רפואי לה או לעובר, הנובע מן ההיריון; או עקב סוג העבודה, מקום ביצוע העבודה או אופן ביצוע העבודה, המסכנים את האישה או את עוברה בשל היותה בהריון, ולא נמצאה לה עבודה חלופית מתאימה במקום העבודה." פניתי גם לביטוח לאומי והם טוענים כי כל עוד אין לי אישור לשמירת הריון הם לא יכולים לעשות דבר. הפנו אותי למחלקת אמהות (ללא אפשרות להתקשר, רק פקס/ הגעה פיזית). המוקדנית בביטוח הלאומי טענה כי ברגע שישנה סכנה לעובר, על פי ההנחיות הרופא צריך לתת שמירת הריון. אשמח לדעת האם רופא יכול להחליט כנגד הוראת ביטוח לאומי שלא לתת שמירת הריון במצב זה? האם זה עניין גורף אצל כל רופאי הנשים או שמא זוהי החלטה פרטנית של הנשים אצלו הנני מטופלת. תודה מראש!

12/09/2015 | 23:19 | מאת: א

ליהי, אינני מומחית בנושא, אבל עיינתי באתר של הביטוח הלאומי, וכדאי שתשימי לב לסעיף 4 בפרק תנאי זכאות. רשום שם: "במקרים שסביבת העבודה או סוג העבודה הם הסיבה לשמירת ההריון, יתכן ותידרשי להביא אישור מרופא תעסוקתי." אז אולי כדאי שתבררי אם זה מה שיכול לעזור לך.

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה