חיסון שעלת בהריון כן או לא?

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

22/06/2015 | 16:36 | מאת: טלי

שלום, רופאת המעקב שלי המליצה לי לעשות חיסון שעלת ואני מרגישה שהדעות נורא חלוקות בנושא. אני אישית חוששת שהחיסון יגרום לנזק או תופעות לוואי בטח גם אחרי שהבנתי שהחיסון מורכב גם מטטנוס ודיפתריה ובאתר מכבי מציינים במפורש שלא מומלץ להתחסן נגד שניהם בהריון ועדיף לדחות לאחרי. מה עלי לעשות? איך אוכל להיות בטוחה שאני לא מסכנת את העובר בכך שאני מתחסנת בהריון? תודה. מצורף הקישור - http://www.maccabi4u.co.il/15281-he/Maccabi.aspx?TabId=15283_15284_15289

שלום טלי, עפ"י משרד הבריאות מומלץ להתחסן לשעלת בהיריון. לגבי שאלתך, מה עלייך לעשות? זה רק את יכולה להחליט. ישנם מחקרים בתחום, עייני בהם ואולי הם יעזרו לך לקבל להחלטה. המשך הריון קל ובריא, דנית

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה