cmv

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

21/05/2015 | 09:30 | מאת: יעלי

שלום דוקטור, אני כעת בשבוע 5 ו2 ימים להריוני. רציתי לשאול, לפני שבועיים (בערך שבוע 2 או 3 להריון) היה לי התקררות דמויי שפעת- נזלת,כאבי גרון (ללא דלקת), היו לי גם קצת כאבי שרירים אבל לא היה לי חום.הייתי אצל רופאה והיא אמרה שזה לא שפעת. לפני ההריון עשיתי בדיקות ומצאו שאני שלילית לcmv.כלומר שמעולם לא חילתי בזה. כעת עשיתי בדיקת דם בין היתר בדיקת נוגדנים לcmv כדי לבדוק אם בין לבין חיליתי בזה. עד שיגיעו התושבות אני רוצה לשאול כיוון שאני קצת מוטרדת- האם ההתקררות שהיתה לי יכלה להצביע על הוירוס? ובכלל אשמח לדעת מה ההבדל בין הסימפטומים של cmv לסתם התקררות רגילה ללא חום. פשוט כדי שלא אדאג כל פעם שיהיה מנוזלת וכדומה.. תודה מראש.

שלום יעל, ראשית, איני רופאה. זהו פורום תמיכה בהריון ולידה. הפורום "הריון ולידה-הלל יפה" הוא פורום רפואי המנוהל ע"י רופאים- את מוזמנת להפנות את שאלתך לפורום זה. ולשאלתך, לצערי הדרך היחידה להבדיל בניהם היא ע"י ביצוע בדיקת נוגדנים בדם. תסמיני המחלה מאופיינים בחום ובהרגשה כללית רעה. אך לעיתים היא חולפת ללא תסמינים כלל. הרבה בריאות, דנית

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה