דחוף!! רקטוצלה וצסטוצלה בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

15/05/2015 | 00:06 | מאת: אפרת

שלום, אני בשבוע 20 . כמה חודשים לפני ההריון אובחנתי ברקטוצלה וצסטוצלה בדרגה 1-2. הטבעת נוברינג הייתה נפלטת ונקלטתי להריון. בשבועות האחרונים מרגישה ממש החמרה בצניחה! קושי להתפנות, בריחת שתן, תחושה של כובד/ בליטה בנרתיק בעמידה ממושכת, במאמץ בשירותים ממש בליטה החוצה כאילו הצואה רוצה לצאת מקדימה מהנרתיק, הרופא אומר שאין מה לעשות בהריון, הייתכן? מה צפוי לי בחודשים מתקדמים יותר?

שלום אפרת, אני ממליצה לך לבצע מס' דברים אשר יעזרו ויקלו עלייך. מומלץ ביותר שתבצעי תרגול של שרירי הבטן ורצפת האגן ע"מ לחזק את השרירים ולשמור על בריאות האגן. ככל שתתמידי בתרגול, גופך יהיה מוכן יותר ללידה ותמנעי החמרה של המצב לאחר הלידה. לצורך כך, התייעצי עם פיזיותרפיסט/ת המומחים בשיקום רצפת האגן. בנוסף, אני ממליצה להיעזר ברפואה הסינית (דיקור סיני). טיפול בדיקור סיני יאזן את הגוף ויכול אף להקל משמעותית על התופעה. המשך הריון קל ובריא, דנית

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה