הריון אחרי היסטרוסקופיה ניתוחית

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - תמיכה

15/10/2014 | 17:44 | מאת: מיכלי

לפני חודש וחצי עברתי היסטרוסקופיה ניתוחית בעקבות שאריות הריון לאחר הפלה נדחית בציטוטק. לא יצא לי לבצע ביקורת היסטרוסקופיה אבחנתית לאחר המחזור הראשון עקב זמינות נמוכה של הרופא המנתח. כעת אני חוששת שייתכן ונכנסתי להריון. המזכירה של הרופא אמרה שאם היו לי הדבקויות לא הייתי מצליחה כלל להיכנס להריון. המחזור שקיבלתי אמנם היה קצר (4 ימים) אך זרימת הדם הייתה משמעותית ורגילה כמו מחזורים שהיו לי לפני ההריון. מה הסיכון להריון הזה במידה ואכן קיים? מה הסיכוי להידבקויות לאחר ביצוע היסטרוסקופיה ניתוחית להסרת רזידואה בכניסה לצוואר הרחם? חשוב לציין כי ביצעתי את הניתוח באופן פרטי אצל רופא מוכר ומנוסה. תודה מראש!

16/10/2014 | 09:59 | מאת: צביה רן

שלום מיכלי, אלו שאלות רפואיות שרק הרופא שלך יכול לענות עליהן ואינני בטוחה שהוא יכול לענות לך לגבי הסיכויים והסיכונים. קודם כל בדקי אם אכן את בהיריון ושנית אני מניחה שתצטרכי להיות במעקב. כל טוב ובהצלחה, צביה רן מטפלת מוסמכת בתהליך "המסע" היא-לה - נשים מטפלות ב(א)נשים ברפואה משלימה http://www.heal-la.co.il

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה