פורום הריון ולידה - תמיכה

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות. לפורום הפעיל - הריון ולידה - הלל יפה
30195 הודעות
15213 תשובות מומחה

מנהל פורום הריון ולידה - תמיכה

18/02/2021 | 17:15 | מאת: מרין

שלום, האם למי שיש ספינה ביפידה אוקולטה צריכה לקחת מינון שונה מ400 מק"ג של חומצה פולית? תודה!

שלום מרין, ממליצה לך לפנות לפורום ״הריון ולידה - הלל יפה ״ המנוהל ע״י רופאים. כל טוב, דנית

07/02/2021 | 17:34 | מאת: הריון ראשון

היי, גיליתי שאני בהריון ומאז אני נמנעת מלקיים יחסי מין עם בעלי כי אני נמצאת בשליש הראשון. לצערי, אני אומרת, היה לי חלום מוזר ובו בפעם הראשונה חוויתי אורגזמה בשינה עצמה.. זה מאוד הפריע לי ואף מדכא ממש כי אני מפחדת וחוששת שהתכווצויות גרמה למשהו. מחכה לא.ס דופק לשבוע שמונה.. אבל האם אורגזמה אסורה בהריון כפי שקראתי?

שלום, אין מניעה מלקיים יחסים ולהגיע לסיפוק במהלך ההריון. כל טוב, דנית

04/02/2021 | 16:25 | מאת: דנית

איחור מחזור של 5 ימים בדיקה ביתית שלילית בדיקת דם הוא 14 לאחר היציאה מבדיקת הדם קיבלתי מחזור. מה פשר הבטא 14?

שלום, בטא נמוכה יכולה להעיד על מס דברים. לכן, מומלץ לבצע שנית את הבדיקה כעבור יומיים ע״מ לראות הכפלה של הבטא. בהצלחה בהמשך, דנית

בשבוע 7 בהריון ושק ההריון נמצא בחלק התחתון של הרחם קרוב לצוואר הרחם. מהם האחוזים שההריון תשמר ומה אחוזים להפלה?

שלום רחל, ממליצה להפנות את שאלתך לפורום ״הריון ולידה ״הלל יפה״ - המנוהל ע״י רופאים. כל טוב, דנית

17/01/2021 | 12:11 | מאת: הדר

היי עשיתי בדיקת דם בטא ויצא גבוהה ממש האם תקין ? יש לציין שהווסת האחרונה היא ב 15/12.20 עשיתי בדיקה ב15.1 ויצא חיובי בבדיקה ביתית אני ממש דואגת מתוצאות שך הבדיקת דם אשמח לעזרה

שלום הדר, אצל כל אישה רמות ההורמון עולות בצורה שונה. לעיתים, רמות בטא גבוהות מעידות על הריון מרובה עוברים. בדיקת האולטרסאונד אחרי 6-7 שבועות מדוייקותיותר. בהצלחה, דנית

06/01/2021 | 12:45 | מאת: לילי

יש לי פתיחה של 2 ס"מ בשבוע 19 ונאמר לי שהמצב שלי לא מאפשר לעשות תפר צווארי הירואי כי השק יותר מידי בפתח הנרתיק. האם יש בנות שהיו באותה סיטוציה ובחרו להשאיר את ההריון והצליחו להחזיק מעמד?

שלום לילי, ממליצה לך להפנות את שאלתך לפורום ״הריון ולידה ״הלל יפה ״- המנוהל ע״י רופאים ״. בהצלחה, דנית

19/12/2020 | 13:15 | מאת: אימאן

שבוע 7+3 ביום שלישי יש us לראות עובר ודופק מהבוקר דקירות בצד שמאל וטיפה הפרשות חומות בזמן הניגוב. על מה זה מעיד?? מתה מפחד

שלום אימאן, בהריון גופנו עובר שינויים רבים. יתכן והדקירות שאת חשה וההפרשות הן תופעות של ההריון. מומלץ כמובן להתייעץ עם הרופא המטפל. המשך הריון קל ובריא, דנית

22/10/2020 | 21:01 | מאת: שני

קיבלתי תוצאות של בדיקת סקר ביוכימי שני עם תוצאה של HCG 3.34 הרופאת נשים אמרה לי ללכת לייעוץ גנטי, יש לציון שאני אחרי בדיקת סיסי שיליה שהצ׳יפ הגנטי יצא תקין. על מה זה יכול להעיד? אפשר לפרט לי? היא הכניסה אותי ללחץ מטורף בלי לתת לי שופ הסבר מעבר. תודה.

שלום שני, ממליצה לך לפנות לפורום ״הריון ולידה-הלל יפה ״ המנוהל ע״י רופאים. כל טוב, דנית

09/10/2020 | 14:43 | מאת: .

היי, שבוע 34 יש לי מחיצה ברחם האם ניתן לתקן את זה בזמן לידה קיסרית?

שלום, ממליצה לך לפנות לפורום ״הריון ולידה- הלל יפה״ המנוהל ע״י רופאים. המשך הריון קל ובריא, דנית

04/09/2020 | 10:04 | מאת: לינה

שלום. שאלה מאוד חשובה.האם מותר חליטת גינגר נגד בחילות בהריון בשבוע 9.בנוסף נוטלת תרופות מדללי דם.מודה מראש על תשובתכם מאוד חשוב לדעת

שלום לינה, עדיף להמנע משימוש בגינגר בזמן נטילת מדללי דם. ממליצה לך להרבות בשתייה, מים או חליטות תה. חליטת קמומיל מומלצת- עוזרת להעביר את תחושת הבחילה. הקפידי לאכול ארוחות קטנות ותכופות. סוכריות מנטה גם יכולות להקל. המשך הריון קל ובריא, דנית

שלום רב , אני סובלת שנים מעצירות כרונית ועברתי את כל סידרת הבידקות בגסטרו לצערי לא נמצא לי פתרון. בעיית העצירות היא לא באוכל אלא פרסטלטיקה איטית וחלשה (משמע שהצואה לא מגיעה עד לאיזור הרקטום אלא תקוע במעיים ) ניסיתי לשלב כל מיני דברים כולל רפואה משלימה . וספורט כמובן . (עדין עושה הכל ) נכון להיום הדבר היחיד שעוזר לי זה כדורי אלוה לקס. (כדורי אלוורה ) כרגע אני בהריון בשבוע 10 וסובלת מעצירות קשה כך שחוקן נניח לא עוזר . התקשרתי למכון הטרטולוגי לברר אלו תכשירים ניתן להשתמש כל מה שהציעו זה שמנים למינהם או אבקת נורמלקס - זה לא מדגדג אותי . כולל לקסעדין שלא משפיע מה הסיכון בכך שאקח את כדורי האלוה לקס ? איזה פתרונות אחרים יש לכם אני אובדת עצות . כך או כך אני נמצאת בסיכון לבריאות אשמח לתשובה בהקדם

שלום אביבית, לגבי הכדורים ממליצה לך להתייעץ בפורום ״הריון ולידה- הלל יפה״ המנוהל ע״י רופאים. לגבי אפשרות נוספת לטיפול, ממליצה לך מאוד לנסות דיקור סיני אצל מטפל.ת אשר מתמחים בהריון ולידה. ציינת שניסית רפואה משלימה, במידה ולא ניסית דיקור, זה מאוד יכול לעזור. דבר נוסף, במידה ואת נוטלת תוספי ברזל בטבליות, ממליצה לך לנסות תוספים נוזליים (ספאטון, אקו סאפ...) אשר נספגים בקלות במערכת העיכול ומפחיתים משמעותית תופעות כמו עצירויות. כל טוב ובהצלחה, דנית

תודה על המענה. לגבי דיקור אני כן עושה. זה לא עוזר כבר ברזל עוד לא קיבלתי הנחיה לקחת ומזה אני לא פחות חוששת אני מתוסכלת שאין לתאר ומאוד חוששת לפגוע בעובר . אבל מצד שני אני גם לא יכולה להמשיך ככה

24/08/2020 | 09:42 | מאת: דיאנה

שלום, אני בהריון שבוע 21+2 ואתמול השתמשתי בג'ל אלוורה פורטה 20% להרגעת העור. רציתי לדעת אם זה יכול לגרום לנזק כלשהו והאם ניתן להשתמש בג'ל אלוורה בהמשך ההריון או שעדיף להשתמש בתכשירים אחרים.

הי דיאנה, מאיזו סיבה היית צריכה למרוח ובאיזה איזור בגוף? באופן כללי, אין מניעה במריחת ג׳ל אלוורה בהריון. כל טוב, דנית

12/08/2020 | 19:39 | מאת: מתרגשת

גיליתי שאני בהריון לפני כמה ימים בבדיקה ביתית. כרגע באיחור של עשרה בימים במחזור. לפי תאריך המחזור הקודם אמורה להיות בשבוע 6.. תור לרופא נשים נקבע לעוד שבוע וקצת. ביינתים ביקשתי מהאחות במרפאה בדיקת דם לבדוק שהכל תקין והיא סירבה ואמרה שזה מיותר. האם להתעקש לעשות את הבדיקת דם לפני התור לרופא או שזה לא קריטי? היריון ראשון ואני מאוד בלחץ.

שלום, זו זכותך המלאה לערוך בדיקת דם לגילוי הריון. לא אמורה להיות שום בעיה לכך, ואין שום סיבה שלא תבצעי אותה, במיוחד אם את בלחץ ורוצה להיות בטוחה. בקשי מהרופא/ה המטפל. בהצלחה, דנית

07/08/2020 | 19:02 | מאת: גידי

שלום רב, אשתי ואני מנסים להכנס להריון. היא בת 33 ואני 39 ידוע לי על סיכוי בפוריות נמוכה אצלי ע"פ ממצאי ספירות זרע שבוצעו ב 2017. אנו מנהלים אורח חיים ספורטיבי ונמצאים בשיא אוננו. מספר חודשים בערך 4 אנו מנסים להיקלט. אצלה אין בעיה ידועה. כיצד כדאי לפעול? מה את ממליצה לצורך הגדלת הסיכוי להיקלטות? הובאו בפניי התהליכים הניתוחיים שהומלצו לגבר שכבר ראיתי רופא פיריון שסיפר לי על החלופות... תודה מראש על תשובתך

שלום גידי, ממליצה לך מאוד לנסות דיקור סיני אצל מטפלים אשר מתמחים בנושא, בשילוב תזונה מתאימה למצב זה. מנסיוני, בהרבה מקרים יש תוצאות טובות. בהצלחה, דנית

שבוע 6 שני שקי הריון באחד נצפה עובר בשני חלבון האם יש סיכוי להתפתחות עובר בשק החלבון?

שלום אתי, ממליצה לך להתייעץ בפורום ״הריון ולידה-הלל יפה ״ המנוהל ע״י רופאים. בהצלחה, דנית

01/08/2020 | 09:29 | מאת: שרון

שבוע 11 להריון , CRP תמיד גבוה - סביב 8.5 בשגרה, בבדיקות רוטינה ראשונות התקבלה תוצאה של 15 mg/l עד כמה יש סיבה לדאגה? האם יש קשר לאוטיזם עתידי אפשרי? האם יש בדיקות נוספות שנדרשות כעת?

שלום שרון, ממליצה לך להתייעץ הפורום ״הריון ולידה - הלל יפה ״ המנוהל ע״י רופאים. כל טוב, דנית

28/07/2020 | 19:07 | מאת: זוהרה

האם יש סיכוי להריון תקין כשבאולטסאונד נצפה שק הריון וחלמון שבוע 5 קרוב לצוואר הרחם ?

שלום זוהרה, ממליצה לך להתייעץ בפורום הריון ולידה-הלל יפה ״ המנוהל ע״י רוםאים. בהצלחה, דנית

26/07/2020 | 10:14 | מאת: ג.ק

שלום, לאחרונה ערכתי בדיקות לפני הריון, בין היתר לגילוי נוגדני אדמת. התברר כי קיימים נוגדנים בשיעור 11.7 בלבד. אין לי תיעוד בעניין קבלת החיסונים (אבדו פנקסי חיסונים), ומשגרתי בחו״ל- לא ברור אם קיבלתי חיסון יחיד בתור תינוקת, 2 מנות חיסון או שלא קיבלתי חיסון בכלל. אני לא בהריון, ורוצה ״להיות מוכנה״ מבחינת החיסון... כיצד עליי לפעול? כמה מנות חיסון עליי לקבל? תודה!

שלום, למשרד הבריאות יש מוקד שירותי טלפוני, גם לגבי חיסונים. מוזמנת לייצור איתם קשר *5400 כל טוב, דנית

17/07/2020 | 07:58 | מאת: שני

הי בדיקת ביוץ חיובית (עשיתי עכשיו) זאת בדיקה שמזהה ביוץ 24-36 שעות ? קיימנו יחסי מין אתמול יש סיכוי להריון ?

שלום שני, הסיכוי להריון תמיד קיים. ברגע שזה הראה חיובי זה מעיד על עלייה ברמות ההורמון. כל טוב ובהצלחה, דנית

עוד מעט יעברו קצת יותר משלושה חודשים מהלידה ועדיין לא קיבלתי מחזור.. אבל מה עושים, אם לא נזהרנו ועברו כבר יומיים? אני לא מעוניינת כרגע בעוד הריון

שלום יעל, במידה ואת מניקה, לעיתים המחזור מתעכב. ישנם היום בשוק כדורים שאפשר ליטול במידה ואישה חוששת שהיא בהריון. ממליצה לך לפנות לרופא המטפל. כל טוב, דנית

29/06/2020 | 10:21 | מאת: שירן

שלום וברכה רציתי לבדוק האם בהריון מותר לשתות לעיתים רחוקות בקבוק אחד או 2 של בירה לבנה ללא אלכוהול כלל? האם יש בזה סכנה לעובר או אין סכנה כיון שאין אלכוהול? מצרפת כתבה בנושא שדווקא ממליצים להריוניות לשתות...

שלום שירן, ישנה קבוצת מחקר גדולה בעולם בשם "motherisk" - הם חוקרים את השפעת התרופות בהריון ובהנקה. ההמלצה שלהם היא להימנע בהריון גם מבירה ללא אלכוהול. ממליצה לך לעיין במחקרים שלהם. בנוסף, ממליצה להתייעץ עם הרופא המטפל. כל טוב, דנית

18/06/2020 | 14:52 | מאת: שיר

שלום דוקטור, אני בשבוע 32+5 להריון ראשון. מין העובר: נקבה משקל עובר מוערך: 2.250 קג(אחוזון 60 לפי הבדיקה) היקף ראש: אחוזון 90 מרחק בין רכות: אחוזון 90 היקף בטן: אחוזון 74 מרחק ירך: אחוזון 41 האם מדובר באי פרופורציה משמעותית בין היקף הראש ומרחק ירך? האם זה יכול, חס ושלום, לרמז על גמדות? יש לציין בדיקת מי שפיר בחודש חמישי תקינה, צ'יפ גנטי תקין. תודה רבה על תשובתך, והמשך יום נפלא

שלום שיר, ממליצה לך להתייעץ בפורום "הריון ולידה הלל יפה" המנוהל ע"י רופאים. הרבה בריאות, דנית

14/06/2020 | 18:09 | מאת: מודאגת...

שלום. אני כעת בשבוע 6 להריון. בשבוע 3 גג תחילת שבוע 4 נטלתי אוגמנטין פעמיים ביום ואיבופן 2/3 פעמים ביום.וזאת לטיפול בדלקת אוזניים חריפה. האם עליי להיות מודאגת בגלל נטילת האיבופן? ממה שראיתי באינטרנט התשובה לא חד משמעית לגבי החודש הראשון להריון. תודה מראש.

שלום, ממליצה לך להתייעץ עם הרופא המטפל. בנוסף, תוכלי להתייעץ בפורום "הריון ולידה- הלל יפה" המנוהל ע"י רופאים. כל טוב, דנית

11/06/2020 | 13:50 | מאת: פלפלת

אני בשבוע 21 להריון שלישי. מההריון הקודם שלי אני סובלת מתופעה של שיתוק קל של שניה או שתיים באצבעות הידיים כשאני מכווצת אותן ומנסה לפתוח שוב. האם התופעה קשורה להריון?

שלום, במהלך ההיריון גופנו עובר שינויים רבים. ממליצה לעדכן את הרופא המטפל, ובמקביל ממליצה לך לנסות טיפולי מגע כגון: שיאצו, רפלקסולוגיה, דיקור סיני, שיכולים לתמוך ולהקל. מומלץ להגיע למטפלים אשר מתמחים בהריון ולידה. המשך הריון קל ובריא, דנית

07/06/2020 | 20:10 | מאת: מיכל ק

שלום, עשיתי היום בדיקות דם ויצא לי בתוצאות הבדיקה VARICELLA ZOSTER IgG חיובי 1792.0, מה זה אומר? ואיך עליי לטפל בבעיה לקראת כניסה להריון?

שלום מיכל, התייעצי בבקשה בפורום "הריון ולידה הלל יפה". כל טוב, דנית

11/05/2020 | 12:26 | מאת: צילום

האם אפשר לעשות צילום בכף היד בתחילת ההריון?

שלום, ממליצה לך להתייעץ עם הרופא המטפל ולשאול האם חשוב לבצע את הצילום במהלך ההיריון, או שאפשר להמתין עד לאחר הלידה. בדרך כלל אין בעיה לבצע צילום רנטגן בהיריון. לרוב, קרני הרנטגן בטוחות במהלך בהריון. הרבה בריאות, דנית

28/04/2020 | 21:26 | מאת: עופרי

הבן שלי קפץ לי על הבטן התחתונה. אני שבוע 13. האם ישנה סכנה לעובר? לא כואב לי מאד אך כן קצת כואב.ף

שלום עופרי, ממליצה לך לגשת להיבדק אצל הרופא המטפל. כל טוב, דנית

02/04/2020 | 12:58 | מאת: טלי

היי, אני שבוע 6+5 הריון שהתחיל עם דימום קל, ועדיין נמשך גם עכשיו לעיתים לאחר ניגוב, ביצעתי בדיקת דופק והכל היה תקין. האם יש סיבה לדאגה?

שלום טלי, קורה לפעמים שיש מעט דימום בתחילת ההיריון והכל תקין, חשוב להמשיך במעקב אצל הרופא המטפל. המשך הריון קל ובריא, דנית

16/03/2020 | 09:44 | מאת: בלה

שלום רב, אשמח לעזרה בתוצאות העמסת סוכר אני בת 35, הריון ראשון עם עובר אחד נמצאת במפראה להריון בסיכון עקב קרישיות יתר בשבוע 26 להריון. נשלחתי להעמסת סוכר 100 עקב היסטוריה משפחתית, לא עשיתי את ה50. התוצאות: בדיקה ראשונה-99 בדיקה שניה- 158 בדיקה שלישית- 109 בדיקה רביעית-53 מה התוצאות אומרות? ההריון והתפתחות העובר תקינה. עד כה העליתי 8 קילו אני 1.60 שוקלת 68 קילו. האם אני לעשות משהו במיוחד? האם יש לי סכרת? תודה רבה

שלום בלה, שאלות לגבי ערכים של בדיקות אני ממליצה לך להתייעץ בפורום "הריון ולידה- הלל יפה" המנוהל ע"י רופאים. הרבה בריאות והמשך הריון קל ובריא, דנית

03/03/2020 | 19:02 | מאת: ע.ג

שלום האים מותר להשתמש במשחת סינטומיצין בהריון

שלום, ממליצה לך להתייעץ עם הרופא המטפל. כל טוב, דנית

19/02/2020 | 20:48 | מאת: סיגלית

ילדתי לפני שלושה שבועות. בסוף ההריון התחיל לי נימול בשלוש אצבעות בכף היד שלא עבר עדיין למרות שהנפיחות והמים כבר ירדו. מה עושים?

שלום סיגלית, ראשית, בשעה טובה ומזל טוב. גופנו עובר שינויים רבים במהלך ההריון ואחריו. ממליצה לך לגשת לרופא המטפל לבדיקה. בנוסף, את יכולה לנסות טיפולים ברפואה המשלימה שמאוד יכולים לעזור ולהקל. רפואה סינית (דיקור סיני), טיפולי מגע: שיאצו, עיסוי... יש מרפאות של רפואה משלימה בקופות החולים, או דרך מטפלים פרטים. כל טוב, דנית

19/02/2020 | 14:43 | מאת: מורנה

טוב אז אף פעם המחזור שלי לא היה סדיר בנובמבר אחרי 26 ימים דצמבר אחרי 31 ימים ינואר אחרי 23 ימים פבואר בנתיים 39 ימים ועוד לא הגיע שזה אומר משהו כמו שבועיים איחור (נראה לי) היו 3 שפיכות בתוכי בערך כשבוע וקצת (שלפי החישוב כיביכול זה היה ימי ביוץ) לפני תחילת האיחור, המחזור היה צריך להתחיל ב1.2 אחרי 27 יום עשיתי בדיקת בטא ביומיים ראשונים של האיחור יצא שלילי עשיתי 3 בדיקות מקל במהלך הזמן הזה יצא שלילי אתמול על הבוקר עשיתי שוב בדיקת בטא להריון נעשה גם אולטרסאונד בתקופת זמן הזאת הרופא אמר שלא רואה הריון ולא הכנה למחזור. אני כבר לא יודעת אם אני מדמיינת תסמינים או לא אבל המחזור לא נראה באופק

שלום מורנה, גופנו עובר שינויים רבים כל הזמן, רמות ההורמונים משתנות ויכול גם לקרות שהווסת מאחרת יותר מבד"כ. במידה ועדיין הווסת לא הגיעה, ממליצה לך לחזור לרופא המטפל להמשך בירור. כל טוב, דנית

שלום רב, איזה תכשיר מומלץ לטיפול בכאבי תפרים לאחר לידה, בעדיפות לתכשיר שאינו מצריך מרשם רופא ומכיל חומרים טבעיים (אני פחות בעניין של תרופות..). אשמח לתשובה בהקדם. תודה רבה, מיקה

הי מיקה גל אלופרסט מומלץ לטיפול בתפרים בהצלחה ענת

27/01/2020 | 17:54 | מאת: לחוצה

שלום, אני בשבןע 36, יש ריבוי מי שפיר, לאחר סקירה מכוונת. AFI28. והרופא אומר שלא רואה תנועות בליעה ואני ממש חוששת לבעיות/ תקלות מהותיות ובכלל לגבי המשך ההריון! אדמח להי6ועת במומחה. לא פניתי למשפחה כי חוששת שרק ילחצו וילחיצו. תודה

16/02/2020 | 11:18 | מאת: ענת עם שלם

שלום לך, אנא פני לפורום מומחים - אותו מנהלים רופאי המחלקה. וגשי לרופא המטפל/ת שלך להמשך בירור. בהצלחה רבה, ענת

20/01/2020 | 00:56 | מאת: תכלת

היה לי איחור במחזור שבוע ימים . פעם ראשונה בחיים שהיה לי איחור.. תמיד המחזור מגיע בזמן כל 28 ,29 ולפעמים 30 ימים. אבל אף פעם לא היה לי איחור משמעותי . במהלך השבוע של האיחור היו לי כאבים חזקים בבטן התחתונה.. וביום כשקיבלתי הבטן כאבה לי עוד יותר עם הקרנה לגב התחתון. הדימום היה רגיל המחזור היה 5 ימים כמו תמיד. האם יש סיכוי להיריון?

16/02/2020 | 11:17 | מאת: ענת עם שלם

הי תכלת, נשמע שהוסת היתה תקינה וכהרגלה סך הכל אך תמיד קיים אחוז של נשים שמדממות גם בזמן היריון. הפתרון - בדיקת דם פשוטה. בהצלחה, ענת

17/01/2020 | 18:08 | מאת: לין

היי, נטלתי מספר לא מבוטל של כדורי איבופרופן בעקבות כאבי ווסת (ברקע אנדומטרימיוזיס) במשך 4 ימים (קשה לי לומור כמה אבל 6 ליום בערך ) . לאחר שבועיים גיליתי שאני בהיריון ושהדימום לא היה ווסת. למעשה לקחתי בתחילת שבוע 4 להיריון המון כדורים מהסוג הזה. בנוסף , יום לפני שגיליתי על ההיריון , היה לי דימום כבד עם כאב איום ונאלצתי לקחת שוב 2 כדורי איבופרופן. האם אני צריכה להיות מודאגת מנזק לעובר ?

18/01/2020 | 22:11 | מאת: ענת עם שלם

הי לין, ממליצה לך להפגש עם רופא/ת הנשים שלך להמשך בירור. בהצלה והיריון בריא ונעים, ענת

14/01/2020 | 00:17 | מאת: הילה

אני בת 31 ואנחנו מנסים להכנס להיריון 4 שנים לא מצליחים הוסבר לנו שאין סיבה לאי פיריון. המחזור אצלי סדיר כל 30-31 ימים. המחזור היה אמור להגיע לי לפני 7 ימים והוא מאחר יש לי כאבי מחזור חזקים מאד בבטן התחתונה עם מעט צרבות ובחילות. רציתי לדעת האם זה מעיד על היריון? ואם כן.. מתי עליי לעשות בדיקת דם?...

18/01/2020 | 22:14 | מאת: ענת עם שלם

הי הילה, גשי לעשות בדיקת בטא, בדיקת דם . הפניה דרך רופא/ת נשים שלך. המון בהצלחה ענת

01/01/2020 | 01:07 | מאת: עדי

נפלתי על עצם הזנב לפני שנתיים ושברתי אותו. מאז השבר התרפא אבל הכאבים לא נעלמו. אני מתכננת היריון אבל חוששת שאולי בגלל העומס על הגב במהלך ההיריון או בלידה יקרה מצב שהשבר שוב יחזור ויהיה נזק.

07/01/2020 | 15:16 | מאת: ענת עם שלם

הי עדי, מציעה לך להפגש עם פיזיוטרפיסטית רצפת אגן. זו תדע להנחות אותך על פי מצבך. לחזק את איזור האגן ולדעת כיצד להתנהל בהיריון ובלידה בהתאם למצב הנוכחי. בהצלחה!!!! ענת

21/12/2019 | 18:06 | מאת: עיכוב במחזור

היי, הייתי אמורה לקבל מחזור ואיחר לי בכמה ימים ועשיתי בדיקה כמה פעמים ויצא שלילי מה עליי לעשות?

שלום, ממליצה לך לגשת לרופא המטפל ולהיבדק. כל טוב, דנית

16/12/2019 | 11:36 | מאת: א

לאחר קיום יחסי מין בשבוע 9 התחילה לי הפרשה חומה בהירה ממש שהסתיימה בסוף היום הלכתי להיבדק וראו באולטרסאונד שהכל תקין, בנוסף יש ריח מוזר בשתן שנמשך כבר יומיים

שלום, במהלך ההריון גופנו עובר שינויים רבים. הפרשות שונות, הן חלק מהשינויים. לגבי ריח השתן, מומלץ להיבדק. המשך הריון קל ובריא, דנית

13/12/2019 | 10:26 | מאת: לירון

לאחרונה אני מרגישה אי נוחות קיבלתי מחזור שנראה רגיל וזה התחיל אחרי.. כמה ימים הרגשתי מאוד רעבה , פעם אחת הרגשתי בערב הרגשה של בחילה, כמה ימים הרגשתי עייפה, עכשיו כבר כמה ימים אני מרגישה כאבים מתחת לחזה תחושה של בטן נפוחה ומדי פעם התכווצויות כמו מחזור וגזים..כאילו משהו עובר על הגוף שלי אני לא משתמשת באמצעי מניעה האם זה יכול להיות הריון?

שלום לירון, במצבים מסוימים, לעיתים נשים מדממות בתחילת הריון. את יכולה לבצע בדיקת דם. בנוסף גשי להיבדק. כל טוב, דנית

10/12/2019 | 18:02 | מאת: Liora

שלום גיליתי שאני בהריון בשבוע 5 דיי מאוחר ( היו לי מחזורים לא סדירים בתקופה האחרונה) אני מעשנת בסביבות 10 סיגריות ליום ברגיל ועכשיו אני מפסיקה אני יודעת שאסור לעשן בהריון אך כמה יש השפעה על התפתחות העובר ממש בתחילת ההריון? יכול לגרום להתפתחות איטית או לחוסר התפתחות ? לא ידעתי שאני בהריון והתנהגתי רגיל ועכשיו אני בלחץ...

שלום ליאורה, אני מבינה שלא ידעת על קיום ההריון, טוב שהפסקת ברגע שגילית. בהחלט לא מומלץ לעשן בהריון. השפעת העישון על העובר שונה מאישה לאישה וכל אחת תגיב בצורה שונה. התחילי ליטול חומצה פולית והתייעצי עם הרופא המטפל. המשך הריון קל ובריא, דנית

05/12/2019 | 15:32 | מאת: סיגלית

באה 139 וגם 183 ו439

09/12/2019 | 14:50 | מאת: ענת עם שלם

השאלה אינה ברורה

10/12/2019 | 08:33 | מאת: בטאית

הי לפני חודשיים עשיתי בדיקה סטיק בה הופיע פס חלש מאשר הריון עשיתי בדיקת דם לאשר שזה אכן הריון וקיבלתי תוצאה בטא 70 שלושה ימים לפני איחור במחזור בסופו של דבר זה נגמר בהריון כימי קיבלתי מחזור ב 7.11 יש לציין שהמחזורים שלי נעים בין 35-37 ימים תאריך הביוץ שלי נע בין התאריכים 27/11-28/11 ביום שישי האחרון כלומר ב6/12 עשיתי בדיקת הריון בסטיק כי ממש הרגשתי תחושות פיזיות שעובר על הגוף שלי משהו ואכן היה פס בהיר יום ראשון עשיתי שוב סטיק בבוקר הפס היה טיפונת יותר כהה ,שמחתי הלכתי במהלך היום לעשות בדיקת דם היה לי בטא 40 :-( היום בבוקר עשיתי שוב סטיק ובוקשי ראיתי פס... מה יכול להיות ההסבר לכך? אני ממש עצובה מכך מפחדת שזה מעיד על איזו שהיא בעיה רפואית.. מקווה להתבדות ולגלות שזה כן הריון ופשוט הריון צעיר מאוד... אבל אני בספק גדול

23/11/2019 | 17:43 | מאת: ציסטות במח

היי הילדה שלי נידבקה בcmv היא בת שנה ו4 חודשים היא עוד לא יושבת ועוד לא הולכת בדיקת שמיעה שלה גילו נוזלים באוזן שמאל והימין תקין ראיה תקינה היא עברה שנולדה אולטראסאונד ראש וגילו ציסטות בראש מה זה אומר? היינו אצל נירולוג והוא אמר שיש לה שיתוק מוחי וזה ישפיע עליה בעתיד בבקשה תעזרו לי לדעת מה קורה?

27/11/2019 | 23:59 | מאת: ענת עם שלם

שלום זה לא הפורום הנכון לשאלה זו. נסי ברפואת ילדים. בהצלחה ובריאות מירבית

27/10/2019 | 19:08 | מאת: מעין

בלידה הראשונה והשנייה ביצעתי עיסוי פרינאום ולשמחתי ילדתי ללא אף קרע. אני כרגע בשבוע 36 והבנתי שבלידה שלישית אין טעם לעשות עיסוי, אך חוששת מאחר שלאורך רב ההריון יש לי נפיחות (אולי בצקות) באיזור הנרתיק. מצד שני, העסוי הזה זאת טרחה די רצינית... האם יש טעם להשקיע כדי להגדיל את הסיכוי ללידה "חלקה" למרות הנפיחות, או שמיותר?

29/10/2019 | 12:08 | מאת: ענת עם שלם

שלום מעיין, התשובה טמונה בשאלתך. אם חווית נפיחויות במהלך ההיריון , יתכן שעיסוי יעזור בריכוך הריקמה והאלסטיות שלה ובכל מיקרה, לא בכל מחיר. עיסוי פירינאום הוא אכן טירחה אך אם אישה סובלת, אין צורך לעשותו בכוח. רטיות חמות במהלך הלידה על הפירינאום יכולות להקל ולסייע גם. בהצלחה ולידה קלה, ענת

27/10/2019 | 09:51 | מאת: מירי

שלום, הקאתי 35 דק לאחר סיום שתיית הסוכר בהעמסה של 100. האם הסוכר הספיק להיספג ואפשר להסתמך על התוצאות? תודה

27/10/2019 | 12:25 | מאת: ענת עם שלם

שלןם מירי במעבדה ידעו לתת לך את התשובה הטובה ביותר. סבירות גבוה שתאלצי לבצע את הבדיקה שנית. במידה והמצב יחזור יש אפשרות לניטור סוכר כל כמה שעות בבית. בהצלחה ענת

20/10/2019 | 07:49 | מאת: מודאגת

שבוע טוב, כבר יותר משבועיים עם כאב גב עליון חזק מאד, בשכמות. בהריון צעיר (בבדיקה מלפני שבועיים האריכו כי שבוע 5, אז כיום בערך 7, בדיקת דופק בשבוע הבא). שמתי בלילה כרית חימום חשמלית על השכמות. לאחר שימוש ממושך נזכרתי שאולי אסור כי זה מחמם מאד (אמנם בגב העליון אבל מניחה שמתפשט, הרגשתי חום בגב התחתון גם למרות שהכרית הייתה עד מתחת לשכמות בלבד) ועכשיו בכנות אני מאד בלחץ. יכול להיות שעשיתי נזק?

27/10/2019 | 12:24 | מאת: ענת עם שלם

שלום לך, לא מומלץ להשתמש בכריות חימום/ אבנים חמות/ סדין חשמלי בזמן היריון בהצלחה בהמשך והיריון משעמם ענת

18/10/2019 | 08:54 | מאת: מאי

היי אני באיחור של יומיםבמחזור עשיתי היום בבוקר בדיקת הריון והתוצאה הייתה חלשה ממש . מה זה מעיד האם יש סיכוי להריון? אני עם שחלה פולסטית אני לא יודעת אם זה קשור

19/10/2019 | 22:15 | מאת: ענת עם שלם

שלום מאי משאלתך לא הבנתי האם מדובר ב2 פסים או 1. אם מדובר ב2 פסים כאשר פס ביקורת רגיל והשני חלש, ברוב המיקרים אכן מדובר בהיריון להמשך בירור ולאמת את ההיריון, מומלץ לבצע בדיקת HCG בדם בהצלחה רבה ענת

02/09/2019 | 18:52 | מאת: דנה

היי, ביצעתי היום אולטראסאונד ראשון. ע"פ ת.וסת אחרון אני אמורה להיות בשבוע 7.0. בבדיקה, נצפה שק הריון תוך רחמי עם שק חלמון ועובר עם דופק. באותו שק הריון, שק חלמון נוסף ללא עובר. הטכנאית אמרה כי ייתכן והתחיל כMONO ועובר אחד נפל, ביקשה שאבוא להיבדק שוב עוד שבוע. האם יש סיבה לדאגה? תודה רבה מראש!

02/09/2019 | 18:53 | מאת: דנה

אוסיף כי עפ אולטרסאונד נכתב כי גודל העובר מתאים לשבוע 6.1

03/09/2019 | 13:38 | מאת: ענת עם שלם

הי דנה, אל תוסיפי דאגה אם אין צורך לכך. יש הריונות בהם נצפה שק נוסף של עובר שלא התפתח. העובר הקיים יכול להתפתח בצורה תקינה ושלמה. חכי לאולטרסאונד נוסף. שתפי את הרופא/ה המטפל ונתבי אנרגיה להיריון הקיים שיהיה בהצלחה והיריון קל ענת

28/08/2019 | 02:25 | מאת: סיון

שאלתי שאלה לגבי גרד ופצעונים בכל מיני איזורים בגוף בנוסף מתן שתן מוגבר 5/6 פעמים בשעה בלי לשתות בכלל בזמן הזה והפרשות עם ריח נורא מהפופיק גם אחרי מקלחת וניגוב וניקיון טוב טוב של האיזור

03/09/2019 | 13:39 | מאת: ענת עם שלם

כפי שנכתב בתגובה קודמת, יש לבצע בדיקות דם ושתן ולהתייעץ עם רופא/ה מטפל/ת... בהצלחה ענת3

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 604