אין להשאיר שדה זה ריק. אין להשאיר שדה זה ריק.


בודק הסימפטומים


ד"ר גבי שמש, מומחה בניתוחי קטרקט, גלאוקומה והסרת משקפיים בלייזר

פורום המטולוגיה


המטולוגיה עוסקת בתאי הדם ובאיברים / רקמות אשר מייצרים אותם, ובקרישת הדם. ההמטולוגיה עוסקת בתהליכי ייצור התאים, תפקודם ומחלותיהם. תאי הדם כוללים: תאי דם אדומים (אריטרוציטים), תאי דם לבנים (לויקוציטים), טרומבוציטים (טסיות הדם). תאי הדם הלבנים כוללים: נויטרופילים, אאוזינופילים, בזופילים, מונוציטים ולימפוציטים. רוב תאי הדם נוצרים במח העצם, פרט ללימפוציטים אשר נוצרים במקומות אחרים. קרישת הדם הינה מורכבת ביותר והיא כוללת מספר רב של תהליכים המתרחשים במקביל ובמדורג ואשר יש ביניהם זיקה רבה של מפעיל/מופעל. המטולוגיה זה לא "בדיקות" ולא עוסקת ב"בדיקות דם" / "בדיקות שתן", במחלות כבד ובכלי הדם. מידע בנושא ברזל / אנמיה של חוסר ברזל וכן בנושא קרישיות יתר / טרומבופיליה / APLA ובנושאים מרכזיים נוספים בהמטולוגיה ניתן לקרוא באתר העזר: http://tinyurl. com/6d2uooo מידע בנושא ערכי ספירת דם בילדים ניתן למצוא באתר העזר בעמוד של "מונחים בהמטולוגיה". ~~הנחיות למענה בפורום המטולוגיה:~~ כדי לאפשר לי לתת לכם מענה לשאלות בנושאים המטולוגיים, אני מבקש שכל שואל המעוניין לקבל עצה לגבי מחלה או בעיה ממנה הוא סובל או שנמצאת בתהליכי בירור, יציין את גילו, מינו, מוצאו, מחלות מהן סובל, ניתוחים משמעותיים או מחלות משמעותיות בעברו, תרופות שמקבל וכן מידע אודות מחלות משפחתיות אם ידועות לו. יש לרשום את ממצאי הבדיקות שבוצעו במלואן. גם ערכים תקינים רלבנטיים !!! יש לרשום כל פריט בשורה נפרדת, וזאת בגלל בעיית עברית-אנגלית, ואין צורך לרשום טווחים נורמליים, רק תוצאות. רישום נאות של השאלה חוסך זמן ומייעל את מתן התשובות. מומלץ גם להעזר ב"חיפוש בפורום זה" כדי למצוא תשובות קודמות בנושא שאלתכם. כדי לאפשר מענה לכל שאלה, נא לא לשאול שאלות חדשות בדפים ישנים. אם מדובר בהמשך לשאלה ישנה, נא להכניס הודעה חדשה בדף הראשון עם הפניה מדוייקת להמשך השאלה. כדי לשמור על רמה נאותה, עוברות ההודעות בפורום זה אישור ע"י מערכת דוקטורס, ולכן לא ניתן לראותן מייד. אין צורך לשלוח אותה הודעה כמה פעמים.
להמשך...
הודעה חשובה
הפורום נסגר
חיפוש מתקדם
Lymphocytes % נמוכימ בהריון
מחבר:לודה
תאריך:29/1/2003
שעה:12:18
אנ' בחודש שישי של הריון. >קיבלתי תוצעות אחרונות של בדיקת דם.
Lymphocytes % נמוכימ - 13.2
(44-22) 13.2 Lymphocytes %
איזו סיבות יחולים להות לזה?

תוצעות אחרות של בדיקת דם
(140-65) 124 Glucose Challenge Test 1h
(11-4.5) 8.6 WBC-Leucocytes
(5.3-3.8) 3.54 RBC-Red Blood Cells
(16-11.7) 11.2 Hemoglobin
(47-35) 33.1 Hematocrit
(101-81) 93.5 MCV-Mean Cell Volume
(34-27) 31.6 MCH-Mean Cell Hemoglobin
(36-31) 33.8 MCHC-M.Cell Hb cont.
(15-11.6) 13.1 RDW-Red Cell Distri.Width
(450-150) 195 Platelets
(12-8) 9.5 MPV-Mean Platelet Volume
(75-40) 81.3 Neutrophils %
(44-22) 13.2 Lymphocytes %
(13-3) 4.6 Monocytes %
(6-0) 0.8 Eosinophils %
(2-0) 0.1 Basophils %
(7.7-1.8) 7 Neutrophils #
(4.8-1) 1.1 Lymphocytes #
(1.1-0) 0.4 Monocytes #
(0.6-0) 0.1 Eosinophils #
(0.2-0) 0 Basophils #

מחבר:
(ניתן להשתמש בשם בדוי)
אימייל:  
(לתשומת לבך: כתובת האימייל לא תוצג באתר)
מספר טלפון:
(מספר הטלפון לא יוצג באתר אלא רק לעיני מנהל הפורום)
כותרת:  
תוכן ההודעה:
עם הלחיצה על הכפתור שלח, אני מאשר/ת שהבנתי שהתכנים המופיעים באתר נועדו לספק אינפורמציה בלבד
ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה. נא לעיין בתנאי השימוש באתר.
אבקש לקבל תגובות לשאלתי, פרסומים ומידע בריאותי לאימייל שלי.
הודעה\מחבר
תאריך ושעה
29/01/03 12:18
  ה- % לא קובע    ד"ר צבי ציצוביץ 
29/01/03 19:02
אנ' בחודש שישי של הריון. >קיבלתי תוצעות אחרונות של בדיקת דם. Lymphocytes % נמוכימ - 13.2 (44-22) 13.2 Lymphocytes % איזו סיבות יחולים להות לזה? תוצעות אחרות של בדיקת דם (140-65) 124 Glucose Challenge Test 1h (11-4.5) 8.6 WBC-Leucocytes (5.3-3.8) 3.54 RBC-Red Blood Cells (16-11.7) 11.2 Hemoglobin (47-35) 33.1 Hematocrit (101-81) 93.5 MCV-Mean Cell Volume (34-27) 31.6 MCH-Mean Cell Hemoglobin (36-31) 33.8 MCHC-M.Cell Hb cont. (15-11.6) 13.1 RDW-Red Cell Distri.Width (450-150) 195 Platelets (12-8) 9.5 MPV-Mean Platelet Volume (75-40) 81.3 Neutrophils % (44-22) 13.2 Lymphocytes % (13-3) 4.6 Monocytes % (6-0) 0.8 Eosinophils % (2-0) 0.1 Basophils % (7.7-1.8) 7 Neutrophils # (4.8-1) 1.1 Lymphocytes # (1.1-0) 0.4 Monocytes # (0.6-0) 0.1 Eosinophils # (0.2-0) 0 Basophils #
כפי שהסברתי פעמים רבות מה שקובע זה המספר המוחלט ויש לך לימפוציטים במספר תקין (1100). בהריון יש עליה בנויטרופילים, אבל גם כאן אין בעיה. MCV ו- MCH שלך בצד הגבוה של הנורמה. ודאי שאין מחסור בחומצה פולית או B12.

חיפוש מתקדם