התייעצות בעניין נטילת תרופות

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

17/12/2016 | 11:40 | מאת: לילך

שלום, אני בת 59 ובעלת גורמי סיכון מרובים : א. קרישיות יתר בדם. ב. לחץ דם גבוה שמאוזן פחות או יותר בעזרת תרופות. ג. הומוציאסטין גבוה . שאלותי הן אלו : אני לוקחת את התרופות הבאות : * טריקרדיה - פעם ביום . * טריטייס - כדור וחצי (1.25) - פעמיים ביום. * קרטיה 100 - 1 כדור פעם ביום . * סטטור 5 - פעם ביום . * ויטמין די - 2,000 יחב"ל - פעם ביום . לאחרונה הייתי במרפאת שבץ מוחי לביקורת ( לא היה לי שבץ מוחי אלא אני במעקב) , והמלצתו של הרופא היתה כי אשנה את המינון כך : לקחת חומצה פולית 10 מ"ג ליום ( פי 10 יותר מאשר אני לוקחת עכשיו כי בתוך הטריקרדיה יש 1 מ"ג חומצה פולית ), וכן לקחת ליפיטור - 20 מ"ג ליום , כלומר פי 4 מהכמות שאני לוקחת כיום . המינונים נראים לי עצומים ואני לא שלמה עם ההמלצה. מאז התחלתי את הטיפול בטריקרדיה ובסטטור (לפני כשנה), לא חזרתי על בדיקות הדם, אבל הכולסטרול שלי לפני תחילת הטיפול בסטטור 5 היה גבולי, וההומציאסטין היה 16.40. מאז ירדתי במשקל לא מעט, ולגבי וחומצה פולית - היא היתה תקינה לפני חצי שנה . (FOLIC ACID 21.84 NG/ML ( 3.80- 24.00) האם לדעתך עלי להגדיל את מינוני החומצה הפולית והתרופות להורדת השומנים בדם עד כדי כך ? אני לא כל כך מעוניינת במינונים כאלו, אלא אם כן הדבר ממש הכרחי לבריאותי . תודה מראש .

את השאלה יש להפנות לנוירולוג ולא להמטולוג. מהזוית ההמטולוגית אין המלצה ברורה לקחת חומצה פולית כלל במקרים של שבץ מוחי.

מנהל פורום המטולוגיה