בטא תלסמיה (תלסמיה מינור) בהיריון

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

13/12/2016 | 07:24 | מאת: עדי

שלום, אני נשאית של תלסמיה מינור, וכעת בהיריון ראשון בשבוע מספר 21. בעקבות תוצאות נמוכות מאד של ברזל (7.7) בדם שלי רופא-המשפחה המליץ להפגש עם רופא המטולוג בכדי לשקול הזרקת ברזל ישירות לוריד. רציתי לשאול עד כמה יש סיכון לעובר בעקבות המצב הזה. אני לא מכירה נשים נוספות עם תלסמיה מינור שילדו, אך אולי הדר' כן מכירה. הבנתי שחוסר בברזל יכול להשפיע על העברת החמצן לעובר. האם הזרקה של ברזל לוריד תוכל באמת לסייע לכמות הברזל בדם לעלות? כי הבנתי שהענין בתלסמיה הוא שהברזל לא נספג בדם. בקיצור, אשמח לכמה מלים בענין. בתודה גדולה

חסר ברזל היא בעיה שכיחה בהריון ואינה קשורה לטלסמיה. לטלסמיה מינור אין השפעה משמעותית על העובר אלה אם כן גם לבן הזוג יש טלסמיה. לגבי חסר ברזל- חשוב לבדוק רמות פריטין, במידת הצורך ניתן לתת ברזל בכדורים או בעירוי בהריון בדומה לנשים שאין להן טלסמיה.

מנהל פורום המטולוגיה