multiple myeloma

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

14/10/2015 | 19:26 | מאת: תמי

שלום ד"ר, אני בת 53 ללא שום בעיות בריאותיות בד"כ. יש לי המוגלובין נמוך(מתנדנד) 9.6 , 10.3, 11 כי בשנה האחרונה המחזור החודשי שלי היה כבד במיוחד.לקחתי כדורי ברזל.ובבדיקת דם יותר מקיפה מצאו שיש לי טלסמיה (ביתא) מינור. בחצי שנה אחרונה החל לי קוצר נשימה. כמובן שחשבו שזה בגלל המחסור בברזל. עברתי בדיקות אקו לב בדיקת ריאות והם היו תקינות. בקשתי לתומי מהרופא שישלח אותי לרופא אלרגיה אולי הפכתי לאלרגית למזון מסויים. ואז הרופא אומר שיש לי multiple myeloma וחרב עלי עולמי מה יש לי? אני מרגישה בסדר למעט קוצר נשימה קל שמשתפר. אלה התוצאות: WBC 5.96 K/uL RBC 3.84 M/uL HGB 10.3 g/dL HCT 32.7 % MCV 85.2 fL MCH 26.8 pg MCHC 31.5 g/dL PLT 287 K/uL RDW-SD 45.0 fL RDW-CV 14.4 % PDW 11.8 fL MPV 10.4 fL P-LCR 27.3 % Neutrophils % 66.3 % Lymphocytes % 26.3 % Monocytes % 5.5 % Eosinophils % 1.7 % Basophils % 0.2 % Neutrophils 3.95 K/uL Lymphocytes 1.57 K/uL Monocytes 0.33 K/uL Eosinophils 0.10 K/uL Basophils 0.01 K/uL ESR 76 mm/h Biochemistry Hemolysis Index NORMAL Total Protein 8.21 g/dL Albumin 4.2 g/dL Globulin 4.05 g/dL Protein Electrophoresis Albumin 50.40 % Alpha1 3.40 % Alpha2 7.80 % Beta 1 5.70 % Beta 2 3.40 % Gamma 29.30 % Pathological Peak 23.9 % Endocrinology שם בדיקה תוצאה TSH 1.37 mIU/L Immunology Immunoglobulin G 2336 mg/dL Immunoglobulin M 123 mg/dL Immunoglobulin A 121 mg/dL Immunoglobulin E 124.0 IU/mL Rheumatoid Factor <10 IU/mL Immunoglobulins Immunoglobulin A negative Immunoglobulin G Lambda positive Immunoglobulin M negative Kappa chain negative Lambda chain IgG positive Autoimmunity שם בדיקה תוצאה Anti-TPO <10.0 IU/mL Thyroglobulin Ab <20.0 IU/mL אשמח לתשובתך,

מיאלומה נפוצה היא מחלה מורכבת וקשה להבין את התמונה המדוייקת אצלך לפי הנתונים שהצגת. בעיקרון מיאלומה נפוצה היא גידול המערב את מח העצם ויכול לגרום להמוגלובין נמוך ותופעות נוספות כמו פגיעה בכליות ובעצמות. במטופלים שונים המחלה מתבטאת בצורות שונות. במרבית המקרים יש צורך בטיפול. בשנים האחרונות יש טיפולים חדשים ויעילים למיאלומה נפוצה כך שזו מחלה שניתן לחיות עימה. אני בטוחה שההמטולוג המטפל שלך יסביר לך בדיוק.

18/10/2015 | 06:48 | מאת: תמי

שלום, בקופת חולים קבעו לי תור להמטולוג בעוד שבועיים. האם לקבוע בדחיפות עם המטולוג פרטי או לחכות שבועיים? זאת תהיה הפעם הראשונה שאני אראה המטולוג לאחר קבלת תוצאת בדיקת הדם. מודה על תשובתך.

מנהל פורום המטולוגיה