ESR ו- B2 MICROGLOBULIN גבוהים מהנורמה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

24/06/2013 | 10:57 | מאת: רותם

דר צבי ליבוביץ שלום, אני אישה בת 61 מנהלת אורח חיים בריא (כולל ספורט ותזונה נכונה),BMI תקין. מחלות רקע- אוסאופורוזיס, סוכרת (נוטלת גלוקופז פעם ביום), לחץ דם, בלוטת תריס (נוטלת EHTHYROX 50 מג' פעם ביומיים)- בדיקות בלוטת התריס תקינות, שנים רבות נוטלת פבוקסיל 100 מג פעם ביום. לפני כחודשיים עשיתי קולונוסקופיה- בבדיקה הוצא פוליפ וביופסיה מאזור דלקתי בעקבות תלונות על כאבים רופאת המשפחה שלחה אותי לבדיקות דם לדלקות פרקים. הבדיקות לדלקת פרקים אליהן נשלחתי יצאו תקינות. תוצאות של בדיקות דם: URIC ACID 4 בעקבות דלקת קשה בבוהן הרגל שנחשדה כ-גאוט ESR- 70 (הבדיקה בוצעה פעמיים בהפרש של כחודש ימים ובשתי הבדיקות התוצאה הייתה זהה 70). ESR לפני כ- 3 חודשים היה 58. בעקבות התוצאה הגבוהה של שקיעת הדם הופנתי לבדיקות נוספות והתוצאות כדלקמן: B2 MICROGLOBULIN- 2694 free light ch-kapa- תקין bence -gones proteins- תקין free lightch-lambda- תקין free kappa/free lamb- תקין תפקודי כליותUREA 36 ,CREATININ 0.6- תקין אולטרסאונד כליות ודרכי שתן תקינים מודאגת לאחר שקראתי על הנושא והבנתי שמנסים לברר על סוגי סרטן שונים כולל: כליות, מיאלומה, לימפומה, לוקמיה. ואם יורשה לי להיות אופטימית יתכן וזה מצב שיחלוף בעקבות דלקת/ וירוס (או שאני טועה) למרות שרופאת המשפחה שלי לא חושבת שזה הכיוון אתמול עשיתי CT (מחכה לפענוח). אודה לך אם תוכל לומר לי: 1. מה משמעות הבדיקות? 2. מה מחפשים בCT? (בלוטות לימפה מוגדלות? גרורות חלילה?) 3. האם הCT יכול להיות תקין? (יכול להיות מצב כזה, לא? כמובן שנהיה חכמים יותר לאחר קבלת התשובות הכתובות) 4. איזה בדיקות נוספות עלי לעשות על מנת לשלול את המחלות בהן חושדים? בדאגה ותודה מראש, רותם

24/06/2013 | 12:25 | מאת: תשובת מנהל הפורום

א. זה לא שמי וזה די מעליב כי הוא רשום כאן בצורה ברורה ב. מה מחפשים ומה בודקים - שאלי אותם. אני לא עוסק בניחושים. ג. מהדברים שרשמת לא נראה שיש לך מילומה וזה כל מה שניתן להגיד.

מנהל פורום המטולוגיה