ירידה בכדוריות דם לבנות

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

04/04/2013 | 14:21 | מאת: טלי

אני בת 33 ובבדיקות דם שביצעתי לפני מספר ימים התגלו ערכים נמוכים של כדוריות דם לבנות. בבדיקות שגרתיות שערכתי לפני שנתיים וחצי הערכים היו תקינים (באמצע הטווח). אני נוטלת כדרך קבע לנטול בגלל רפלוקס ובחודשים האחרונים נטלתי תרופות נגד כאבים עקב פריצת דיסק (בעיקר תרמדקס)בתדירות נמוכה. בשבועיים האחרונים סבלתי מכאב באזור שלפוחית השתן אולם התרבית והבדיקה הכללית יצאו ללא ממצאים. האם הערכים הללו מדאיגים? מה יכול להיות הגורם להם? מצ"ב הנתונים מתוך בדיקת הדם WBC 4.2 K/ul RBC 4.26 M/ul HB 12.5 g/dl HCT 37.2 % MCH 29.4 pg MCHC 33.7 g/dl RDW 13.6 % MCV 87.2 fL NEUT% 42.2 % LYM% 42.5 % MONO% 9.1 % EOS % 2.8 % BASO % 0.9 % LUC% 2.5 % NEUT.abs 1.8 K/ul LYMP.abs 1.8 K/ul MONO.abs 0.4 K/ul EOS.abs 0.1 K/ul BASO abs 0.0 K/ul LUC abs 0.1 MACRO% 0.4 MICRO % 0.7 HYPER% 0.5 HYPO % 3.1 MICRO%/HYPO% 0.2 PLT 305 K/ul MPV 8.7 fL בתודה, טלי

04/04/2013 | 20:34 | מאת: תשובת מנהל הפורום

הערכים הללו כשלעצמם אינם נמוכים כדי להדאיג, אבל לא ניתן לדעת מה הסיבה לכך. אולי עקב מחלה חולפת ? אולי בגלל תרופות ? האם הרופא/ה שלך בדק/ה אותך ? חזרי על הספירה בעוד כמה שבועות.

מנהל פורום המטולוגיה