Eosinophils גבוה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

12/03/2009 | 01:54 | מאת: אלי

שלום, אני בן 31, סובל מיזה כשלושה שבועות משלשולים וכאבי בטן בבטן התחתונה, השילשולים יוצאים ברוב הפעמים עם דם. עשיתי בדיקות צואה וספירת דם, הצואה יצא תקין ובבדיקות דם יצא ערך גבוה ל Eosinophils (יש כמה ערכים): Eosinophils % 9.5 Eosinophils # 0.79 Eosinophils % confirm 8.2 קראתי קצת על הנושא והבנתי שזה מעיד על תגובה אלרגית כתוצאה מתולעים אבל זה בעיקר שכיח במדינות עולם שלישי (הייתי במזרח לפני 8 שנים!) הרופאה שלי נתנה לי אסקזול (כ 6 כדורים). אמנם עדיין לא סיימתי עם הכדורים אבל אני עדיין משלשל עם הרבה דם. אני דיי מתוסכל ולא יודע מה לעשות, האם הטיפול עם הכדורים זה באמת הטיפול הנכון או שכדאי לבצע בדיקות נוספות (גסטרו)?

12/03/2009 | 10:38 | מאת: תשובת מנהל הפורום

אין לי כל דרך לדעת בפורום אם העליה הקלה במספר האאוזינופילים (790 או 820 זה לא ממש הרבה) קשורה בכלל לשלשולים או לא. זה בכלל לא מוכרח להיות קשור... טפילים במעיים שגורמים לעליה באאוזינופילים לא עושים בד"כ שלשולים דמיים. זה נשמע יותר כמו איזו דיזנטריה או מחלת מעי דלקתית לא זיהומית. האם עשו תרבית צואה ??? משטח מהצואה לפרזיטים ??? בודאי ובודאי שאין לי דרך לדעת אם זה הטיפול הנכון או לא... לא בדקתי אותך... בכל מקרה, זו לא שאלה המטולוגית.

מנהל פורום המטולוגיה