אין להשאיר שדה זה ריק. אין להשאיר שדה זה ריק.


בודק הסימפטומים


ד"ר אורי מלר, ניתוחי קרנית, רפרקציה וקטרקט

פורום המטולוגיה


המטולוגיה עוסקת בתאי הדם ובאיברים / רקמות אשר מייצרים אותם, ובקרישת הדם. ההמטולוגיה עוסקת בתהליכי ייצור התאים, תפקודם ומחלותיהם. תאי הדם כוללים: תאי דם אדומים (אריטרוציטים), תאי דם לבנים (לויקוציטים), טרומבוציטים (טסיות הדם). תאי הדם הלבנים כוללים: נויטרופילים, אאוזינופילים, בזופילים, מונוציטים ולימפוציטים. רוב תאי הדם נוצרים במח העצם, פרט ללימפוציטים אשר נוצרים במקומות אחרים. קרישת הדם הינה מורכבת ביותר והיא כוללת מספר רב של תהליכים המתרחשים במקביל ובמדורג ואשר יש ביניהם זיקה רבה של מפעיל/מופעל. המטולוגיה זה לא "בדיקות" ולא עוסקת ב"בדיקות דם" / "בדיקות שתן", במחלות כבד ובכלי הדם. מידע בנושא ברזל / אנמיה של חוסר ברזל וכן בנושא קרישיות יתר / טרומבופיליה / APLA ובנושאים מרכזיים נוספים בהמטולוגיה ניתן לקרוא באתר העזר: http://tinyurl. com/6d2uooo מידע בנושא ערכי ספירת דם בילדים ניתן למצוא באתר העזר בעמוד של "מונחים בהמטולוגיה". ~~הנחיות למענה בפורום המטולוגיה:~~ כדי לאפשר לי לתת לכם מענה לשאלות בנושאים המטולוגיים, אני מבקש שכל שואל המעוניין לקבל עצה לגבי מחלה או בעיה ממנה הוא סובל או שנמצאת בתהליכי בירור, יציין את גילו, מינו, מוצאו, מחלות מהן סובל, ניתוחים משמעותיים או מחלות משמעותיות בעברו, תרופות שמקבל וכן מידע אודות מחלות משפחתיות אם ידועות לו. יש לרשום את ממצאי הבדיקות שבוצעו במלואן. גם ערכים תקינים רלבנטיים !!! יש לרשום כל פריט בשורה נפרדת, וזאת בגלל בעיית עברית-אנגלית, ואין צורך לרשום טווחים נורמליים, רק תוצאות. רישום נאות של השאלה חוסך זמן ומייעל את מתן התשובות. מומלץ גם להעזר ב"חיפוש בפורום זה" כדי למצוא תשובות קודמות בנושא שאלתכם. כדי לאפשר מענה לכל שאלה, נא לא לשאול שאלות חדשות בדפים ישנים. אם מדובר בהמשך לשאלה ישנה, נא להכניס הודעה חדשה בדף הראשון עם הפניה מדוייקת להמשך השאלה. כדי לשמור על רמה נאותה, עוברות ההודעות בפורום זה אישור ע"י מערכת דוקטורס, ולכן לא ניתן לראותן מייד. אין צורך לשלוח אותה הודעה כמה פעמים.
להמשך...
הודעה חשובה
הפורום נסגר
חיפוש מתקדם
Eosinophils גבוה
מחבר:אלי
תאריך:12/3/2009
שעה:01:54
שלום,

אני בן 31, סובל מיזה כשלושה שבועות משלשולים וכאבי בטן בבטן התחתונה, השילשולים יוצאים ברוב הפעמים עם דם.
עשיתי בדיקות צואה וספירת דם, הצואה יצא תקין ובבדיקות דם יצא ערך גבוה ל Eosinophils (יש כמה ערכים):
Eosinophils % 9.5
Eosinophils # 0.79
Eosinophils % confirm 8.2
קראתי קצת על הנושא והבנתי שזה מעיד על תגובה אלרגית כתוצאה מתולעים אבל זה בעיקר שכיח במדינות עולם שלישי (הייתי במזרח לפני 8 שנים!)
הרופאה שלי נתנה לי אסקזול (כ 6 כדורים).
אמנם עדיין לא סיימתי עם הכדורים אבל אני עדיין משלשל עם הרבה דם.
אני דיי מתוסכל ולא יודע מה לעשות, האם הטיפול עם הכדורים זה באמת הטיפול הנכון או שכדאי לבצע בדיקות נוספות (גסטרו)?

מחבר:
(ניתן להשתמש בשם בדוי)
אימייל:  
(לתשומת לבך: כתובת האימייל לא תוצג באתר)
מספר טלפון:
כותרת:  
תוכן ההודעה:
הודעה\מחבר
תאריך ושעה
  Eosinophils גבוה    אלי 
12/03/09 01:54
  RE: Eosinophils גבוה    דר' צבי ציצוביץ 
12/03/09 10:38
שלום, אני בן 31, סובל מיזה כשלושה שבועות משלשולים וכאבי בטן בבטן התחתונה, השילשולים יוצאים ברוב הפעמים עם דם. עשיתי בדיקות צואה וספירת דם, הצואה יצא תקין ובבדיקות דם יצא ערך גבוה ל Eosinophils (יש כמה ערכים): Eosinophils % 9.5 Eosinophils # 0.79 Eosinophils % confirm 8.2 קראתי קצת על הנושא והבנתי שזה מעיד על תגובה אלרגית כתוצאה מתולעים אבל זה בעיקר שכיח במדינות עולם שלישי (הייתי במזרח לפני 8 שנים!) הרופאה שלי נתנה לי אסקזול (כ 6 כדורים). אמנם עדיין לא סיימתי עם הכדורים אבל אני עדיין משלשל עם הרבה דם. אני דיי מתוסכל ולא יודע מה לעשות, האם הטיפול עם הכדורים זה באמת הטיפול הנכון או שכדאי לבצע בדיקות נוספות (גסטרו)?
אין לי כל דרך לדעת בפורום אם העליה הקלה במספר האאוזינופילים (790 או 820 זה לא ממש הרבה) קשורה בכלל לשלשולים או לא. זה בכלל לא מוכרח להיות קשור... טפילים במעיים שגורמים לעליה באאוזינופילים לא עושים בד"כ שלשולים דמיים. זה נשמע יותר כמו איזו דיזנטריה או מחלת מעי דלקתית לא זיהומית. האם עשו תרבית צואה ??? משטח מהצואה לפרזיטים ??? בודאי ובודאי שאין לי דרך לדעת אם זה הטיפול הנכון או לא... לא בדקתי אותך... בכל מקרה, זו לא שאלה המטולוגית.
יש פתרון טבעי לבעיות מעיים וספירת האאוסינופילים לא קשורה בהכרח

חיפוש מתקדם