לחצ\י כאן להדפסה

גירסה להדפסה | חזרה לפורום

שאלת המשך בנושא PTT מוארך במקצת

מחבר:איריס
תאריך:8/12/2005
שעה:22:04
ד"ר ציצוביץ שלום,

ב 14.11.05 שאלתי אותך בפורום לגבי תוצאות בדיקת דם לפיהן נשלחתי להמטולוג.
ראשית ברצוני להודות לך על תשובתך העניינית והזריזה אשר סייעה לי והרגיעה אותי.
בנוסף רציתי לשאול אותך לגבי תוצאות הבדיקות הנוספות שערכתי.
בתשובתך הקודמת ענית לי שהסיבה להפניה להמטולוג הינה שה PTT מוארך במקצת (התוצאות היו:
APTT-sec 40.2
APTT-R 1.24).
ענית לי "סביר שזה קשור לחוסר בפקטור 11 אבל לא בהכרח. זה יכול להיות ביטוי לקיום אנטיקואגולנט מסוג לופוס (LAC)".
להזכירך, אני כעת בשבוע 28 להריון, ולאחותי אובחן חוסר בפקטור 11.

בינתיים ערכתי מספר בדיקות בכיוונים שאתה הצבעת עליהם, וקיבלתי תשובות כמפורט להלן:
מהמעבדה של בי"ח בלינסון קיבלתי את התוצאות הבאות:
CLOTTING FACTOR XI 64% (תחום יחוס 50-150).
LAC-RVVT שלילי
LAC-KCT שלילי
PT-INR 1.15 (תחום יחוס 0.9-1.3)
PT-SEC 12.7 (תחום יחוס 10.7-13).
PT% 81 (תחום יחוס 70-140).
APTT-sec 35.9 (תחום יחוס 24-38).
APTT-R 1.20 (תחום יחוס 0.8-1.24).
FIBRINOGEN 649 (תחום יחוס 200-500).
בדיקה שנקראת CLOT RETRACTION כתוב "מבוטל" ולמטה כתוב בהערות "פסול".

בדיקות נוספות שערכתי בקופת חולים:
anti cardiolipin IgM 2.85 (ערכי יחוס 0-7)
anti cardiolipin 2.67 (ערכי יחוס 0-10?)
a.b2 glycoprotei IgG 1.26 (ערכי יחוס 0-5)
a.b2 glycoprotei IgM 2.77 (ערכי יחוס 0-5).
rheumatoid factor 13.85 (ערכי יחוס 0-14)
IgA 57.2 (ערכי יחוס 70-410).

עד כמה שאני מבינה עפ"י התוצאות אין לי חוסר בפקטור 11, וגם לא LAC. אם כך, מה יכול להסביר את הנתונים? האם התוצאות תקינות? מה משמעות הערך הגבוה של ה FIBRINOGEN? האם יש בירורים נוספים שכדאי לעשות בדחיפות לקראת הלידה?
אודה לך אם תוכל לענות לי.

איריס.
 
רופאים ומטפלים: כתבות בנושאי הפורום:

הודעה בנושא שאלת המשך בנושא PTT מוארך במקצת


מידע נוסף: בריאות   רופאים   פורומים