נקודות אדומות בצבע דם בעור - האם לאוקמיה ?

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

20/07/2005 | 11:41 | מאת: מירי

ד"ר ציצוביץ שלום בעקבות הופעה של נקודות אדומות קטנות בעור (נקודות בצבע דם), קראתי במאמר באינטרנט כי זה אחד הסימנים ללאוקמיה מילואידית כרונית , 1. האם זה נכון ? האם נקודות אדומות קטנות הם סימן ללאוקמיה ? 2. אני סובלת מבעיה של אכימוזות הרבה זמן , הנקודות האדומות מופיעות לאחר שנעלמים הכתמים של האכימוזות , אך הנקודות נשארות ובמשך הזמן מתווספות עוד רבות , האם זה כתוצאה מהכימוזות ? 3. האם תופעת אכימוזות היא סימן ללאוקמיה מילואידית כרונית ? בתודה

20/07/2005 | 12:49 | מאת: תשובת מנהל הפורום

איני יודע מהן אותן נקודות אדומות בעור ואיני יכול להתייחס אליהן. הראי אותן לרופא במציאות. אכימוזות יכולות ביטוי של דברים רבים, אבל לא סביר שזה סימן/ביטוי יחיד של לאוקמיה.

20/07/2005 | 15:07 | מאת: מירי

ד"ר ציצוביץ שלום לגבי בעית האכימוזות אני בברור של ספירות דם כל כמה חודשים במרפאה המטולוגית לגבי בעית הנקודות האדומות שהופיעו בעור שאלתי את רופאת המשפחה ולדבריה זה נקרא פטכיות , ולא צריך לגבי זה ברור או טיפול , האם זה נכון ? 1. מה זה פטכיות ? האם הופעת פטכיות לא מצריכה ברור או טיפול ? האם זה סימן של לאוקמיה כרונית ? 2. בנוסף לבעית האכימוזות , ופטכיות , אני סובלת גם מבעיה של חום שעולה בפאומיות ואחרי יום או יומיים יורד , וגם מחולשות קשות בידיים וברגליים עד כדי תחושת שיתוק וקושי ללכת אפילו קצת 3. האם פטכיות יחד עם בעית אכימוזות זה סימן ללאוקמיה כרונית ? מספירות הדם שנעשו עד עכשיו ישנה ירידה ברמת ברזל, פריטין , והמוגלובין, עם עליה קבועה ברמה של ניטרופילים - כעת הגיע לרמה שמעל הנורמה, ועליה ברמת לימפוציטים - בתחום הנורמה אך עולה באופן קבוע , וירידה קבועה ברמת מונוציטים - כעת הגיע אל מתחת לנורמה , 4. האם כל הדברים האלו - האכימוזות , הפטכיות , החום שעולה ויורד והחולשות הקשות בידים וברגלים מצריכים המשך ברור לכיוון של לאוקמיה מילואידית כרונית ? אם כן מה לדעתך הבדיקות שצריך לעשות לברור בכיוון זה ? תודה לך

מנהל פורום המטולוגיה