חור בריאה

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

08/03/2005 | 22:29 | מאת: גיא גולן

שלום. שמי גיא גולן אני בן 18 וחודש לפני כשבועיים הרגשתי לחץ באיזור החזה שלא חזר על עצמו יותר. יום ראשון הייתי בצילום במכון הרנטגן בחולון והפנו אותי לוולפסון למיון ומשם למחלקת ניתוחי חזה לב שם חיברו אותי לנקז (צינור מוציא את האוויר שבורח מהריאה) הייתי מחובר לנקז 36 שעות והיום (שלישי 8.3 בבוקר הוציאו לי את הנקז צילמו ושחררו אותי הביתה. שאלתי היא מהי ההסתברות שיהיה לי חור נוסף? ומתי? האם אפשר למנוע ? והאם אני יכול לעשות פעולות שדורשות מאמץ מהלב?

09/03/2005 | 11:58 | מאת: גיא גולן

עוד רציתי לשאול האם חור בריאה \ התפוצצות ריאה זה דבר פשוט כמו שהרופאים בוולפסון מתארים את זה.... הם מגדירים את זה כמקרה קל ונפוץ שלא צריך להתרגש ממנו ואין שום סיבה לדאגה האם ככה זה?

09/03/2005 | 19:46 | מאת: רפי

האם מותר לאונן יומיים אחרי הניתוק מהנקז... ? ואם לא כמה זמן אחרי מותר??

18/03/2005 | 13:20 | מאת: ד''ר בנימין מדליון

הבעייה אמנם פשוטה ונפוצה בצעירים. הטיפול שקיבלת הוא בהחלט הטיפול המקובל. לאחר ארוע ראשון קיים סיכון גבוה יותר מאשר בכלל האוכלוסיה להופעת דליפה נוספת בריאה אך בדר"כ זה לא קורה. במידה וזנ יקרה פעם נוספת יהיה מקום לשקול ניתוח לפתרון הבעייה. אתה יכול לבצע כל פעילות ולגבי מניעה, אם אתה מעשן עליך להפסיק כי זה אחד הגורמים.

25/07/2008 | 18:35 | מאת: אלי

אני עברתי 3 חורים בצד שמאל ואחר כך החליטו לנתח אחר כך היה לי חור בצד ימין אחרי 4 שנים הוא הופיע והחליטו לנתח אותיי גם כןן אני לא מעשןן אני מאוד רזה וגבוההה עם יש פיתרון חוץ מלאכול לימנועע ועם זה יכול לחזור שובב

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה