ניתוח החלפת מסתמים בשלישי הקרוב

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

29/08/2015 | 23:39 | מאת: זכי מאור

ערב טוב , אבי כבן 60 - אמור לעבור ניתוח להחלפת המסתם האאורטלי - ותיקון המסתם המיטרלי - בביח קפלן ביום שלישי . חרד מאוד לגבי ניתוח לב פתוח - בקריאה באינטנרט הבנתי שהחלפה / תיקון בצנתור לא בא בחשבון כיוון שמיועד לאוכ' מבוגרת יותר . אבל יש ניתוח בגישה זעיר פולשנית שאינה מצריכה ניסור של בית החזה . אשמח לדעת האם ניתן לבצע תיקון והחלפה גם בשיטה זו? מעבר להחלמה שלדעתי תהיה קלה יותר - האם יש סיבוכים / סיכונים בשיטה זו ? והאם עלי לדרוש זאת מהמנתח ? מה הסיבה שניתוח בגישה זעיר פולשנית אינו מוצע כברירת מחדל ? אשמח לעזרה בנושא

03/09/2015 | 07:20 | מאת: ד"ר איתן שניר

רור הצורך בהחלפת מסתם אאורטלי , המסתם המיטרלי ברוב המקרים הוא בר תיקון, כמובן שיש לבדוק את הליקויים במסתם זה . הגישה הזעיר פולשנית שעלייה מדבר ,אינה מתאימה לניתוח מהסוג שאתה זקוק לו .

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה