טנשן פנומאטורקס ,תופעות לאחר ניתוח נקז

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

22/10/2014 | 10:09 | מאת: אלעד

שלום הגעתי לפני כשבוע לבית חולים עם טנשן פנומאטורקס והכניסו לי נקז בשביל להזחיק את המצב לקדמותו, לאחר מספר ימים בבית החולים הוציאו לי את המשאבה בשביל לעצור את פעולתה והחל שיעול קל פה ושם. אתמול יצאתי מבית החולים וכעת גם בבית אני משתעל פעם או פעמיים בשעה. רציתי לדעת אם זוהי תופעה טבעית או שמא משהו שמרמז רעות, אחרי הכל אותו שיעול הוא זה שגרם לי ללכת להיבדק מלכתכילה. תודה רבה

26/10/2014 | 08:39 | מאת: ד"ר מילטון סאוטה

שלום רב, שיעול הוא תוצאה מהחיכוך בין הריאה לדופן הפנימי של בית החזה וזו תופעה שכיחה אחרי כל התערבות בבית החזה. מומלץ לעשות CT חזה ללא חומר ניגוד כדי להעריך את מצב רקמת הריאה. בברכה, ד"ר מילטון סאוטה

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה