ירידה לא מובנת בחשק בגיל 44

דיון מתוך פורום  סקסולוגיה

31/08/2016 | 21:04 | מאת: קארין

אני אישה בת 44, נשואה ומקיימת קשר אהבה עם גבר מזה שנה וחצי. תמיד הייתי מאוד מינית. בחצי שנה האחרונה אני מרגישה ירידה חדה בליבידו. אפילו הסרתי את התקן המירנה שהיה לי כי חששתי שאולי זה נבע מההורמונים שבו - מה שלא שיפר את המצב וכנראה לא היה קשור אליו. הגעתי למצב שאין לי שום עניין אפילו באוננות, וזה מתסכל עוד יותר במפגשים עם המאהב. אני מתקשה לזקק את הגורם לירידה בחשק, כי הכל שפיר בחיי ואני חווה אהבה מופלאה עם המאהב. האם בגילי יכולה כבר להיות סיבה הורמונלית למצב? כלומר ירידה ברמת הטסטוסטרון? מה את מציעה לי לעשות כדי לשפר את המצב? למי עלי לפנות - לרופא נשים? סקסולוג? ושאלה נוספת ברשותך - בתחילת הקשר עם המאהב היתה לי משיכה פיזית אליו, אך לא תשוקה גבווה מאוד, כמו שיצא לי לחוש כלפי גברים אחרים בעברי. מה שמאוד ליבה את המשיכה עליו היה בעיקר האהבה והחברות העמוקה שנוצרה בינינו במהירות. כיום, לאחר שנה וחצי אני מרגישה שהמשיכה הפיזית נמוכה יותר. האם זהו מצב נתון או שיש מה לעשות כדי להגדיל את המשיכה הפיזית אליו?

ירידה בחשק יכולה לקרות מכמה סיבות. ראשית הגיל, מצב ההורמונים נמצא בירידה מגיל 39 והילך. שנית פסיכולוגית, במידה וזה קשר אסור בחוויה הרגשית שלך מאוד יתכן כי הנפש מאותת לך. את העניין הרפואי אפשר לבדוק בבדיקות דם , או דרך גינקולוג או דרך רופא המשפחה. העניין הנפשי כדי לברר עם מטפל מיני שהוא מגיע מתחום הנפש ולא הרפואי.

מנהל פורום סקסולוגיה