משקל גופה לאחר המוות- שאלה חוזרת

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

26/09/2005 | 07:36 | מאת: אסף

לד"ר ליאוניד אידלמן, בתשובתך הקודמת לא התייחסת לשאלותיי הראשונות: מה השינוי במשקל הגוף לאחר המוות? האם זה נכון שגופה לאחר המוות שוקלת יותר ממשקל הגוף החי? אם כן, מדוע? בתודה

27/09/2005 | 12:55 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, אכן, לא התייחסתי מאחר והנושא הזה אינו ברוו כלל. ישנם דיווחים בודדים וטרם קיימת הוכחה לגבי שינוי במשקל לאחר המוות. ב ב ר כ ה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

11/10/2005 | 01:14 | מאת: ירון

ידוע כי החיות היא רוחנית-ולכן מפנה בגוף מקום מן החומר והוא קל יותר לאחר עלית הנשמה החלק החסר מתמלא גם הוא בחומר הגוף -לכן כבד בדקי את הדברים במרכז הקרוב אליך ללימודי רוח -ממלץ יהדות-שם הכל

11/10/2005 | 01:21 | מאת: יעל

ניתן לראות את הקשר ההדוק בין משקל הגוף למצבו הרוחני עוד כשהאדם חי אך חולה ומיד כבד יותר .דבר זה לא יבדק ע"י גופים מדעיים כי עלול להפריך לא מעט ממחקריהם גוף חי-בריא ושמח הוא בהכרח קל יותר מגוף חולה מת ואפילו סתם עצוב! בשביל זה לא צריך שום תואר ה כ ל ב ת ו ר ה

11/10/2005 | 01:21 | מאת: יעל

ניתן לראות את הקשר ההדוק בין משקל הגוף למצבו הרוחני עוד כשהאדם חי אך חולה ומיד כבד יותר .דבר זה לא יבדק ע"י גופים מדעיים כי עלול להפריך לא מעט ממחקריהם גוף חי-בריא ושמח הוא בהכרח קל יותר מגוף חולה מת ואפילו סתם עצוב! בשביל זה לא צריך שום תואר ה כ ל ב ת ו ר ה

11/10/2005 | 01:14 | מאת: ירון

ידוע כי החיות היא רוחנית-ולכן מפנה בגוף מקום מן החומר והוא קל יותר לאחר עלית הנשמה החלק החסר מתמלא גם הוא בחומר הגוף -לכן כבד בדקי את הדברים במרכז הקרוב אליך ללימודי רוח -ממלץ יהדות-שם הכל

23/08/2007 | 23:26 | מאת: גוני

תשמעו אני מאוד מסוקרן לדעת אם הוכח או נבדק מדעית ודאית האם משקל הגוף גדול יותר כאשר האיש מת או שהוא שוקל פחות ממה שהוא היה שוקל כשהיה חי. אם זה לא נבדק מסיבה שלא רוצים לחלל את האדם המת או שזה סתם עניין שלא רוצים שיבדק הנושא בגלל כל הגורמים הרוחניים.???

19/12/2018 | 00:08 | מאת: חיה החיה

לא צריך ללכת על המוות.. גם אדם ישן כבד יותר מכשהוא ער. שאל כל הורים לתינוקות או ילדים שיודעים להחין בהבדל במשקל... בידוע שהנשמה עולה בלילה לשמים וחוזרת כשמתעוררים. לכן אומרים 'מודה אני' בבקר

17/09/2022 | 23:13 | מאת: אאא

ידוע בתלמוד הבבלי הכלל "החי נושא את עצמו" לגבי טלטול בשבת וכו'

25/09/2022 | 16:15 | מאת: מאיר

לפי ההסבר הזה לא ברורה ההלכה שהרי גם אם חי שוקל פחות בכמה גרמים זה לא משנה את ההלכה הפשט למשפט הזה של חזל הוא שכל המלאכות האסורות הם מלאכות שנעשו בעשיית המשכן מה שלא נעשה במשכן אינו נחשב מלאכה אסורה ואכן בעשיית המשכן לא הרימו בני אדם ולפי דעה מסויימת גם לא בעלי חיים בעודם בחיים

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב