תרופות והרדמה איזורית בקיסרי

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

03/12/2016 | 00:16 | מאת: דנה

שלום, אני אמורה לעבור ניתוח קיסרי בעוד כחודש. רציתי לשאול: 1. האם דיקלקטין ולוסק עלולים להתנגש עם ההרדמה האיזורית או שניתן להמשיך ולקחת אותם עד ליום הניתוח? 2. האם ניתן לתת משהו נגד חרדה (כמו קלונקס, שירגיע אבל לא יטשטש) בעת הניתוח, או שזה עלול להזיק לעובר? 3. לעתים אני מתעלפת מספר דקות לאחר בדיקות דם עקב ירידה בלחץ דם. האם ישנה דרך לצמצם אפשרות לעילפון במהלך הניתוח? תודה רבה

07/12/2016 | 12:53 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, הבינותי שאת לקראת ניתוח קיסרי מתוכנן. את שתי התרופות מומלץ להמשיך גם ביום לפני הניתוח. ביום הניתוח עצמו (בבוקר) מומלץ ליטול לוסק, אך לא דיקלקטין. חשוב לדווח לרופא המרדים על תרופות שאת נוטלת ועל התעלפויות וחרדות בעבר. הרופא ידע לתת תרופה מרגיעה שאינה מזיקה לעובר וגם לטפל במטרה למנוע התעלפות. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב