הכנה לניתוח

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

11/11/2016 | 09:51 | מאת: דניאל מרמת גן

שלום אני בן 47 לפני 10 שנים עקב קצת אקנה בגב, הפנה אותי רופא עור לבדיקת תרבית אף. בבדיקה יצא שיש לי סטפילוקוקוס אוראוס באף. הוא המליץ שאקח אנטיביוטיקה אבל רופא המשפחה אמר שחבל על הזמן ולא לקחתי כלום. מאז לא ביצעתי שוב את התרבית. יש לי הפניה לביצוע ניתוח בקע מפשעתי. קראתי אתמול כתבה על הנחיות חדשות למניעת זיהומים לקראת ניתוחים וכתוב שם שמי שיש לו סטפ. אוראוס באף צריך לשים משחת מופירוצין באף לפני הניתוח כדי להקטין סיכון לזיהומים. רציתי לשאול 1. האם הסטפ אוראוס מהאף עלול להפוך אצלי בעקבות ניתוח ל MRSA הידוע לשימצה או שאין קשר? והאם בגלל החשש מ MRSA מומלץ לשים את המשחה או עקב חשש מזיהום סטפ. אוראוס "רגיל" ? 2. כמה ימים לפני ניתוח כדאי לשים את המשחת מופירוצין וכמה פעמים ביום? 3. אם יש ניתוח בחירום עקב חלילה כליאת בקע, האם צריך להגיד למרדים שיצא לי בתרבית אף סטפ אוראוס ומה אפשר לעשות עם זה ? תודה רבה!!

13/11/2016 | 13:01 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, הבדיקה מלפני 10 שנים לא מאפשרת להחליט על הטיפול כעת. אני ממליץ לחזור על הבדיקה של נשאות באף ואם עדיין ישנה נשאות של סטפילוקוק, לעבור במשך 5 ימים פעמיים ביום טיפול במופירוצין. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב