התעוררות אחרי הרדמה כללית והנשמה

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

01/11/2016 | 13:58 | מאת: כרמית

שלום, חמותי בת 70. עברה 2 ניתוחי חירום לכריתת חלק מהמעי הדק בשל קריש דם. היא מורדמת ומונשמת במחלקת טיפול נמרץ. כעבור יומיים וחצי ולאחר שהמדדים היו טובים הפסיקו בהדרגה מתן חומרי הרדמה ומנסים להעירה. כמה זמן צפוי תהליך ההתעוררות להמשך? האם סביר שכבר יום וחצי חלפו והיא טרם התעוררה? אודה למענה מהיר עקב הלחץ ואי הוודאות של המשפחה. תודה, כרמית

07/11/2016 | 10:04 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, מסיבות טכניות לא יכולנו להשיב עד עתה. קצב התעוררות תלוי בסוג התרופות שניתנו, מצב כללי, תפקוד כליות וכבד. אני תקווה שחלה התעוררות. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב