טשטוש בברונכוסקופיה

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

14/10/2016 | 03:11 | מאת: דניאל

ביום רביעי אצטרך לעבור ברונכוסקופיה גמישה בטשטוש לשם הוצאת גוף זר (מזון) שנתקע בריאה שמאלית. מעניין אותי אם הטשטוש זהה לטשטוש שניתן בגסטרוסקופיה עם הפרופופול ולא מרגישים דבר (ישנים) או שכן עירניים ומרגישים אי נעימות במהלך הבדיקה. יש לי גם אסתמה בינונית בחומרתה, לאיזו הכנה יש לצפות לפני הכניסה לבדיקה (אינהלציות? סטרואידים?) ואחריה (אשפוז ללילה חלילה)? ואשמח לדעת אם משתמשים בשיקוף תוך כדי הבדיקה (לא נשמע לי הגיוני כי כבר יש במכשיר מצלמה). תודה

20/10/2016 | 09:58 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, תקוותי שעברת את הפעולה בשלום. מסיבות טכניות לא יכולנו להשיב מוקדם יותר. הטשטוש בהחלט דומה לזה של גסטרוסקופיה. בברכה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב