שאלה לגבי בדיקות פולשניות

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

17/09/2016 | 17:34 | מאת: אייל

שלום אני עומד לעבור שתי בדיקות: 1.קולונוסקופיה 2.גסטרוסקופיה נאמר לי שהתרופות המטשטשות בבדיקות אלה הן: 1. פרופופול 2. דורמיקום 3. פנטניל הבנתי שהתרופה פרופופול מסוכנת, ושהיא תרופה שנויה במחלוקת ונמצאת בשימוש בזמן ניתוחים. לאור זאת אני מאמין שלא ארצה שיישתמשו בה בעת הבדיקות שאני צריך לעבור. שאלותיי הן: 1.האם יש אפשרות לעבור את הבדיקות האלה רק עם דורמיקום ופנטניל? האם זה מספיק לבדיקה ארוכה כמו קולונוסקופיה? 2.אם אני אצטרך עוד חומר הרדמה במקום פרופופל, על איזה חומר אתם ממליצים? תודה.

20/09/2016 | 14:01 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, במהלך בדיקות אלה חומרי הטשטוש ניתנים על ידי גסטרואנטרולוג או על ידי רופא מרדים. בחירת התרופות היא על פי העדפה רפואית ובהתאם לצורך ספציפי בכל חולה. בברכה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב