COPD והשפעתה על הרדמה

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

13/09/2016 | 17:21 | מאת: רחל

שלום רב, אני עומדת לעבור ניתוח בהרדמה מלאה. לאחרונה התגלה אצלי COPD. האם זה עלול להשפיע על ההרדמה או לגרום לסיבוכים בעקבותיה? תודה

15/09/2016 | 13:42 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, נוכחות מחלה זו בהחלט יכולה להשפיע על מהלך ההרדמה. ישנה חשיבות רבה בכך שלפני ההרדמה לא יהיה זיהום פעיל בסימפונות, שניתן לאבחן אותו על ידי עליה בחום, כמות הליחה ושינוי של צבעה. במקרה של זיהום, יש לעבור טיפול לפני ההרדמה. בכל מקרה, חשוב לדווח לרופא המרדים על המצב. בברכה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב