מכשיר CPAP לפני הרדמה לצורך ניתוח

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

05/09/2016 | 16:31 | מאת: בני

בשל עודף משקל, אני עומד לפני ניתוח בריאטרי. לפי בדיקת רופא בשל דום נשימה בשינה אני זקוק למכשיר CPAP אולם חשבתי להמתין לאחר הניתוח ולראות אם המצב לא ישתפר. היום נאמר לי במרפאת טרום ניתוח שמומלץ להשתמש במכשיר זה כשבועיים לפני הניתוח, משום שזה מקטין את הסיכון שבהרדמה הניתוחית. אשמח לשמוע את חוות דעתך בנידון. בתודה

11/09/2016 | 14:53 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, שימוש ב- CPAP במקרים של הפסקת נשימה בשינה בהחלט מומלץ ואמור לסייע הן לאיכות השינה והן לחמצון ומצב מערכת לב-כלי דם. כמו כן, מומלץ להביא לבית החולים מכשיר אליו התרגלת בבית, זאת לשימוש בימים הראשונים לאחר הניתוח לפחות. בברכה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב