הרדמה ספינלית בניתוח פיסורה

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

08/08/2016 | 23:47 | מאת: יועז

שלום עברתי ניתוח פיסורה בהרדמה ספינלית + טשטוש במסגרת אשפוז יום. לאחר הניתוח שהיה בשעות הבוקר הועברתי לחדר התאוששות, ושם ביליתי מהבוקר עד שעות הערב, מאחר והרגליים לא התעוררו, גם דקירות של מחט לא הרגשתי. במשך הזמן ששהיתי בהתאוששות הרגשתי את שלפוחית השתן לוחצת, אך לא הצלחתי לתת שתן. הכאבים הלכו והתגברו, ולבסוף הוכנס לי קטטר לצורך התרוקנות. בערב הועליתי לאחת ממחלקות האשפוז בגלל זה, ולאחר כמה שעות הרגליים חזרו לעצמן ושוחררתי. כשהתחיל לחזור לרגליים התחושה, הקטטר הציק לי נורא, ולא הצלחתי לתת שתן איתו עד שהוציאו לי אותו. רציתי לשאול: א. מה ההבדל בין הרדמה אפידולורית לספינלית, ועל פי מה בוחרים? ב. מה החומר שמקבלים בטשטוש? אני לא זוכר כלום מהניתוח חוץ מההתחלה והסוף. ג. האם זה דבר מצוי שלוקח כל כך הרבה זמן לרגליים להתעורר? וממה זה יכול לנבוע? זה משהו שאני צריך לחשוש ממנו אם חלילה אזדקק שוב לניתוח? ד. מה הסיבה שאת הלחץ בכיס השתן הרגשתי היטב (זה היה ממש סבל) ולא הצלחתי לתת שתן? לא היה לי שליטה על זה. ה. ומדוע במחלקה כשהתחלתי להרגיש את הרגליים וכבר הרגשתי שיש לי שליטה על השתן לא הצלחתי לתת שתן עם הקטטר אלא רק אחרי שהוציאו לי אותו? תודה רבה

14/08/2016 | 09:38 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, התופעות שתיארת הן תופעות נפוצות דיין. קצב החזרה של כוח השריר לאחר אלחוש ספינאלי יכול להיות איטי. קשה בזמן זה להטיל שתן ולעתים יש צורך בהכנסת קתטר, כמו שהיה במקרה שלך. בנוכחות קתטר שתן משתחרר ללא מאמץ, אך ישנה תחושה, בעיקר בהתחלה, שהשתן לא יוצא, תחושה דומה לזאת שקיימת לפני הטלת שתן באופן רגיל, זאת, עקב גירוי שלפוחית השתן. מתופעות אלה אין להסיק מסקנות לגבי העתיד. בברכה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

15/08/2016 | 02:35 | מאת: יועז

וזו הסיבה שהרגשתי את השלפוחית לוחצת וזה הכאיב לי נורא, ומצד שני לא הצלחתי להפעיל את עצמי בשביל לתת שתן? מעבר לעניין השתן, ההרדמה השפיעה עלי מהבוקר עד הערב גם בלי קשר ליכולת לתת שתן, מדי פעם רופא היה בא לבדוק אם יש לי תחושה בכף הרגל, ניסה לדקור, ולא הרגשתי כלום. זה עדיין נורמלי? תודה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב